Menu

Articol

Moş Crăciun găteşte în oala mare, la Reşiţa, pentru copiii din Mociur şi Dealu Mare

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, împreună cu Liga Studenţilor din universitatea reşiţeană, pregătesc, mâine, 14 decembrie, o surpriză gustoasă pentru elevii Şcolilor Gimnaziale din cartierele Mociur şi Dealu Mare. Organizatorii, în numele lui Moş Crăciun, donează alimente achiziţionate din fondurile strânse prin campaniile sociale pe care le-au desfăşurat în zilele trecute. Astfel, vor fi utilizate tichetele de masă donate de către participanţii la campania de donare de sânge „Voluntariat în studenţie”, precum şi fondurile de la „Târgul de Crăciun” al studenţilor universităţii, ne-a informat prorectorul UEEM Reşiţa, Christian Chioncel.

Alimentele vor fi gătite, mâine, la cantina Fundaţiei Humanitas Pro Deo, din Reşiţa, de către bucătarul-şef al Jandarmilor din Reşiţa, cu participarea voluntarilor din universitate, studenţi şi cadre didactice, a voluntarilor de la Jandarmerie şi Poliţie, ne-a declarat Liliana Gherle Flisc, iniţiatoarea proiectului, studentă la universitate.

Mâncarea gătită va fi transportată în caserole, la orele prânzului, la şcolile din Mociur şi Dealu Mare, pentru aproximativ 80 de elevi, cuprinşi în programul after school. Totodată, vor beneficia de un prânz festiv şi copii şi tinerii aflaţi în grija Fundaţiei Humanitas Pro Deo.

Prânzul sărbătoresc venit din partea lui Moş Crăciun va cuprinde specialităţi culinare, ca de exemplu, ciorbă rădăuţeană, cartofi gratinaţi cu bacon şi caşacaval, ruladă de carne, salată.

Acţiunea caritabilă este organizată de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, împreună cu Liga Studenților din universitate şi Facultatea Științe Sociale, prin departamentul Asistență Socială, având ca parteneri Jandarmeria şi Poliţia din Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog