Menu

Articol

1 Comentariu

Moş Crăciun găteşte în oala mare, la Reşiţa, pentru copiii din Mociur şi Dealu Mare

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, împreună cu Liga Studenţilor din universitatea reşiţeană, pregătesc, mâine, 14 decembrie, o surpriză gustoasă pentru elevii Şcolilor Gimnaziale din cartierele Mociur şi Dealu Mare. Organizatorii, în numele lui Moş Crăciun, donează alimente achiziţionate din fondurile strânse prin campaniile sociale pe care le-au desfăşurat în zilele trecute. Astfel, vor fi utilizate tichetele de masă donate de către participanţii la campania de donare de sânge „Voluntariat în studenţie”, precum şi fondurile de la „Târgul de Crăciun” al studenţilor universităţii, ne-a informat prorectorul UEEM Reşiţa, Christian Chioncel.

Alimentele vor fi gătite, mâine, la cantina Fundaţiei Humanitas Pro Deo, din Reşiţa, de către bucătarul-şef al Jandarmilor din Reşiţa, cu participarea voluntarilor din universitate, studenţi şi cadre didactice, a voluntarilor de la Jandarmerie şi Poliţie, ne-a declarat Liliana Gherle Flisc, iniţiatoarea proiectului, studentă la universitate.

Mâncarea gătită va fi transportată în caserole, la orele prânzului, la şcolile din Mociur şi Dealu Mare, pentru aproximativ 80 de elevi, cuprinşi în programul after school. Totodată, vor beneficia de un prânz festiv şi copii şi tinerii aflaţi în grija Fundaţiei Humanitas Pro Deo.

Prânzul sărbătoresc venit din partea lui Moş Crăciun va cuprinde specialităţi culinare, ca de exemplu, ciorbă rădăuţeană, cartofi gratinaţi cu bacon şi caşacaval, ruladă de carne, salată.

Acţiunea caritabilă este organizată de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, împreună cu Liga Studenților din universitate şi Facultatea Științe Sociale, prin departamentul Asistență Socială, având ca parteneri Jandarmeria şi Poliţia din Reşiţa.

Comentarii

Cartofi cu'' bacon'' se poate domnule Mircioane te-ai prostit si dumneata de cind umbli prin Anglia,dar furculision le da? daca tot ai scris bacon in loc de sunca sau slanina, de ce nu ai scris tot in engleza adica' potatoes with bacon and cheese", la ce te-ai mai complicat cu sferturi de masura,
nu avea rost sa mai scrii o parte si in romaneste. Din postul de ''editor in the newspaper '' ar trebui sa tii sus stindardul limbii romane si sa nu englezesti cuvintele care se gasesc in limba romana cum fac altii.Apropo la tara cind romanii taie porcul fac pe linga alte produse, blood sausages si greaves ? ca poate esti in tema.Sa auzim numai de bacon ca in rest avem de toate.Mare e gradina ta God si plina de produse englezesti.Ameno Domine

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog