Menu

Articol

Moş Crăciun şi Grădiniţa P.P. „Floarea-Soarelui”, în sprijinul familiilor nevoiaşe

Centrul de Resurse pentru Educație și Dezvoltare Grădinița P.P. „Floarea-Soarelui” Reșița, împreună cu Organizația Salvați Copiii, derulează în perioada noiembrie-decembrie 2018 proiectul umanitar „Și tu poți fi Moș Crăciun!”, proiect prin care se urmăreşte stimularea implicării responsabile a preşcolarilor, școlarilor, cadrelor didactice, părinților și comunității locale în acţiuni caritabile.

Scopul proiectului este de sprijinire a programului „S.E.N.S. - Siguranță prin educație pentru nutriție și sănătate”, derulat de către Organizația Salvați Copiii, program care vizează o intervenție complexă în comunitățile vulnerabile socio-economic. În cadrul acestui program sunt cuprinse 53 de familii din Reșița și Anina, familii în componența cărora se află  86 de copii. Veniturile acestor familii nu ajung pentru a asigura strictul necesar copiilor, iar acest fapt este definitoriu pentru incluziunea socială și pentru exercitarea deplină a dreptului lor la educație.

Prin acest proiect se doreşte să se aducă aportul în direcţia iniţierii copiilor în practicarea unui comportament activ, comunicativ, tolerant, responsabil. "Cu eforturi materiale minime, dar cu multă iubire şi înţelegere putem pune un mic stâlp de rezistenţă la întărirea încrederii în ceilalţi, sensibilizând comunitatea în care trăim în legătură cu realităţile crude, de neimaginat, uneori, pe care le trăiesc unii din semenii noştri, adulţi şi copii", susţin iniţiatorii acestui proiect caritabil.

La apelul lansat de  Centrul de Resurse pentru Educație și Dezvoltare Grădinița P.P. „Floarea-Soarelui” Reșița şi Organizația Salvați Copiii  au răspuns Grădiniţa P.P. „Riki-Priki” Reşiţa, Grădiniţa P.P. „Dumbrava minunată” Reşiţa, Grădiniţa P.P. „Semenic” Reşiţa, Grădiniţa P.P. „Palatul fermecat” Reşiţa, Colegiul Național „Mircea Eliade” Reșița - Corp C, Şcoala Gimnazială Nr.7 Reşiţa – Clubul „Smiley Faces” și Fundația „Maya & Friends” Timișoara, cu ajutorul cărora am colectat hăinuțe, încălțăminte, jucării, pampers, produse igienico-sanitare, produse alimentare neperisabile, lapte praf și obiecte necesare creșterii și dezvoltării bebelușilor.

De asemenea, voluntarii de la Grădinița P.P. „Floarea-Soarelui” Reșița au organizat în această săptămână o expoziție cu ornamente de Crăciun pentru sprijinirea acestor familii.

Powered by Jasper Roberts - Blog