Menu

Articol

Moţiune PNL: „Lia Olguța Vasilescu – Ministrul Minciunii și al Injustiției Sociale”

Valeria Schelean-Şomfelean

Liberalii au depus marţi în Parlament o moţiune simplă despre care iniţiatorii săi spun că reprezintă voinţa celor peste 2 milioane de români care au salarii mai mici sau chiar cu minus și cărora li s-a promis că acest lucru nu se va întâmpla. Mesajul adresat ministrului Munci, Olguţa Vasilescu, este unul direct: „Nu mai încercați să scăpați, doamnă ministru, pentru că este imposibil. Nici minciunile spuse cu convingere nu vă mai ajută! Fluturașul de salariu este dovada!”

Deputatul liberal de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, spune că prin această moţiune liberalii au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra unei stări de fapt pe care doar guvernanţii şi, mai ales, ministrul Muncii o ignoră: „Românii au salarii mai mici sau, mai mult decât atât, trebuie să aducă bani de acasă la sfârșitul unei luni de muncă. Luni de zile au mințit că salariile nu vor scădea, ci vor crește, iar de aici înainte nimeni nu mai are încredere în ministru Vasilescu și în Guvernul din care face parte! În acelaşi timp, deşi a fost demascată de propria incompetență ministrul Muncii a continuat să sfideze populația!”

Moţiunea a privit activitatea în domeniul salarizării şi pensiilor, Olguţa Vasilescu fiind în centrul acuzaţiilor aduse de liberali: „Dacă scopul dumneavoastră era să nu fiți un trecător pe la Ministerul Muncii, atunci ați reușit! Cel puțin 2 milioane de români au aflat de existența dumneavoastră și de activitatea de la Ministerul Muncii și Justiției Sociale! Lor le-ați scăzut salariile! Nu are rost să mai rămâneți până în martie, când este termenul final de aplicare a prevederilor pentru toate contractele de muncă din țară! Au fost operate în Revisal 2,9 milioane de contracte de muncă până în prezent, dintr-un total de 6,3 milioane, cele mai multe fiind din mediul privat. De ce instituțiile statului nu aplică prevederile legii dumneavoastră? Numărul nemulțumiților va crește și știți acest lucru!”

Partidul Național Liberal consideră că este necesară modificarea legislației, începând cu abrogarea Ordonanței de Guvern nr. 4/2017 și a grilelor din Legea nr. 153/2017, în detrimentul dorințelor de partid și în favoarea românilor.

„Aveam nevoie de o lege a salarizării unitare, dar una care să repare dezechilibrele și să fie cadrul prin care un salariat din sistemul public avansează pe baza competenței și a meritelor profesionale. Ce am primit? O lege care bulversează sistemul public și care adâncește dezechilibrele, pe care majoritatea încearcă acum să o cârpească cu diverse ordonanțe de urgență, la fel de neclare!

Se impune demiterea doamnei Lia Olguța Vasilescu având în vedere incompetența crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat în loc să primească salariu pentru munca prestată este dator angajatorului!”, ne-a mărturisit Valeria Schelean-Şomfelean.

Powered by Jasper Roberts - Blog