Menu

Articol

0 Comentariu

Multe dosare cu contrabandă în Caraş-Severin, însă puţine finalizate!

Conform unui studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei „Stop Contrabanda!Ia atitudine”,Tribunalul Caraş-Severin a înregistrat în 2016 un număr de 44 dosare penale ce vizează activităţi de contrabandă.

În funcţie de numărul dosarelor finalizate, Tribunalul Caraş-Severin ocupă locul 21 în clasamentul instanţelor analizate. Conform datelor colectate, din totalul dosarelor înregistrate în anul 2016, la Tribunalul Caraş-Severin a fost finalizat unul singur, iar 43 dosare sunt în lucru.

„Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfășurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației InfoCons autorităţilor vizate”, se arată în comunicatul de presă.

Campania „Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog