Menu

Articol

Muzeul Banatului Montan Reşiţa, la o jumătate de veac

Muzeul Banatului Montan din Reșița împlineşte, anul acesta, 50 de ani de activitate. Cu acest prilej, săptămâna viitoare, în intervalul 14 - 19 mai, muzeul din Reşiţa va organiza o serie de evenimente care să evidențieze activitatea muzeală și rezultatele acesteia. Evenimentele vor cuprinde dezbateri, vernisaje, prezentări de carte şi se vor încheia cu manifestările cuprinse sub genericul „Noapte Muzeelor”.

Din comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al muzeului reşiţean, dr. Livia Magina:

„Muzeul Banatului Montan din Reșiț se află la ceas aniversar: 50 de ani de activitate muzeală ca instituție județeană. Astfel, sub genericul „Săptămâna muzeului”. 50 DE ANI DE ACTIVITATE MUZEALĂ JUDEȚEANĂ, pe parcursul săptămânii care precedă Ziua Internațională a Muzeelor, 18 mai, și Noaptea Muzeelor, 19 mai, propunem publicului, colaboratorilor și consumatorilor de cultură o serie de evenimente care să evidențieze activitatea muzeală și rezultatele acesteia. Situația patrimoniului, valorificarea cercetării dar și promovarea colecțiilor noastre și atragerea publicului larg sunt doar câteva dintre reperele pe care le propunem în această perioadă.

Dorim să ne sărbătorim și să fie sărbătorită cultura și știința într-un regal de activități deosebite”.

Program:

LUNI, 14 MAI, ora 10:

Dezbatere publică aflată sub egida ANUL EUROPEAN AL PATRIMONIULUI: Patrimoniul cultural bănățean, încotro? Dezbatere cu participarea specialiștilor din domeniul patrimoniului din județele Caraș-Severin și Timiș.

MARŢI, 15 mai, ora 14:

Vernisajul expoziției personale de pictură - Vasile Popovici

MIERCURI, 16 mai, ora 14:

Vernisajul expoziţiei de etnografie Activităţi casnice feminine în gospodăriile ţărănești bănăţene: 100 de ani.

VINERI, 18 MAI, ora 14:

Ziua internațională a MUZEELOR, Prezentare de carte: Din activitatea editorială a Muzeului Banatului Montan 2017.

SÂMBĂTĂ, 19 MAI, ora 18 - 02:

Noaptea Muzeelor: Punct de întâlnire Muzeul Banatului Montan Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog