Menu

Articol

0 Comentariu

Muzeul din Caransebeş lucrează în tura de noapte

Autor: 

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, al Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, al Primăriei comunei Constantin Daicoviciu și al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, organizează sâmbătă, 20 mai, în intervalul orar 18 (20 mai) – 02 (21 mai), Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a XIII-a ediţie.

Această manifestare culturală de mare amploare se desfăşoară atât la nivel naţional, cât şi internaţional, la acest eveniment înscriindu-se muzee din ţară şi străinătate.

Anul acesta, sub patronajul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, se va realiza un circuit expozițional. Astfel, la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș vor putea fi vizitate Expoziția Omagială dedicată Generalului Ioan Dragalina la 100 de ani, Expoziţia de pictură naivă ,,Mihai Vintilă”, Expoziţia „Radu Florescu” (viața și activitatea), Expoziţia „Noi descoperiri arheologice la Tibiscum și Balta Sărată”, Expoziţia „Granița Bănățeană – trecut și prezent”, Expoziţia de etnografie „ Etnos românesc în Munții Banatului”, toate având caracter temporar. La sediul Rezervației Arheologice Tibiscum din municipiul Caransebeș, sat Jupa, se va realiza un circuit expoziţional al sitului arheologic, între orele 10-18. De asemenea, Muzeul Memorialul Daicoviciu din comuna Constantin Daicoviciu, unde sunt expuse obiecte personale ale familiei Daicoviciu și câteva descoperiri arheologice din Banatul de Munte, va fi deschis de la ora 18 până la ora 22.

Prin urmare, în cursul serii de sâmbătă şi al nopţii care va urma, cei interesaţi vor putea vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan, am fost informaţi de Cristina Borlovan, referent în cadrul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.

Noutatea acestei ediții este conferită de prezența pe scena din curtea interioară a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş a unei echipe de actori din cadrul Teatrului de Vest din Reșița, care, de la ora 19.30, va susține un spectacol de Magie și Iluzionism Pentru Copii.

În curtea interioară a muzeului, atmosfera va fi completată cu muzică de toate genurile şi tradiţionalii mici românești. Intrarea este liberă.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog