Menu

Articol

Nedumerirea unui primar: „Noi de ce nu am fost invitaţi la întâlnirea cu ministrul Mediului?”

Adrian Torma

Edilul-şef al oraşului Moldova Nouă este supărat că nimeni din administraţia locală nu a fost invitat la întâlnirea pe care ministrul Mediului a avut-o, vineri, la Reşiţa, cu autorităţiile judeţene. Ceea ce i se pare şi mai ciudat este faptul că a aflat cu totul întâmplător despre vizita de lucru a ministrului.

„Mi s-ar fi părut normal să fi participat şi noi, cu atât mai mult cu cât, din câte am înţeles din presă, s-a discutat şi despre ecologizarea iazului Boşneag. Asta în condiţiile în care noi, administraţia locală, cunoaştem cel mai bine problemele de acolo, iar primăria este cea care eliberează autorizaţie de construcţie pentru lucrările pe care le aşteptăm de atâta timp. Apoi, la Moldova Nouă nu este doar această problemă, să ne amintim de barja scufundată aproape de port, pe care toţi au dat-o uitării”, spune primarul Adrian Torma.

La întâlnirea cu presa, ministrul Graţiel Gavrilescu a prezentat în culori roz-bombon situaţia de la Moldomin, afirmând că ministerul Mediului şi-a îndeplinit toate obligaţiile, rezolvarea poluării fiind acum la Ministerul Economiei. „Guvernul a luat hotărârea de a finanţa prin bugetul de stat lucrările de umectare a iazului generator de poluare, Ministerul Economiei asigurând fondurile în acest sens. După cum ştiţi, Moldomin a trecut prin procedura de achiziţie a unei firme care să umecteze iazul, deci lucrurile se vor rezolva“, a precizat ministra.

Adrian Torma este de părere că răspunsul Graţielei Gavrilescu în privinţa iazului de la Boşneag este unul ambiguu, dovedind necunoaştere a realităţii de pe teren. El ne-a prezentat o Adresă de la Ministerul Economiei, solicitată de activiştii de la GEC Nera, în care se spune, între altele că, semnarea contractului de execuţie lucrări este prevăzută pentru data de 27 iunie, iar finalizarea lucrărilor la instalaţia de umectare este prevăzută pentru luna decembrie a acestui an.

Neoficial, o astfel de lucrare necesită între opt şi zece luni, or prin Adresa ministerului timpul de execuţie se reduce la şase luni.

Powered by Jasper Roberts - Blog