Menu

Articol

0 Comentariu

Negura de lângă noi. Raportul despre Protecţia Copilului, interzis minorilor, şocant pentru adulţi!

Problemele de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin se află în atenţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin de mai multe luni, ca urmare a sesizărilor şi reclamaţiilor făcute atât de copiii beneficiari, cât şi de angajaţi ai direcţiei, ca urmare a unor anchete de presă.

În urma unor întâmplări dramatice sau chiar tragice, petrecute în cadrul direcţiei, în urma înmulţirii reclamaţiilor despre nereguli şi abuzuri, în luna noiembrie a anului trecut, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a dispus înfiinţarea unei echipe de control, coordonate de către vicepreşedintele Ionuţ Popovici, care să verifice activitatea Direcţiei pentru Protecţia Copilului din judeţ. Raportul a fost finalizat luna trecută şi a fost pus în mapele consilierilor judeţeni, ieri, la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean.

Deşi multă lume se aştepta ca subiectul să fie atins în şedinţă, măcar la capitolul diverse, acest lucru nu s-a întâmplat. Raportul a rămas, tăcut, în mape, deşi conţine constatări explozive, dezvăluind o lume de hărţuieli continue între şefi şi subalterni, între angajaţi şi copii, între copii şi copii, o lume neguroasă, în care puterea, rezistenţa, oportunismul, viclenia, întâmplarea îi fac pe unii să reziste, iar pe alţii să fie eliminaţi ori să clacheze. Abuzurile fizice, sexuale şi psihice schiţează, atât cât se poate într-un raport, imaginea unui sistem în care cuvântul „protecţie” apare oarecum ridicol.

Raportul nu stabileşte concret a cui este vinovăţia, neregulile fiind reţinute fie în seama directorului executiv, Ana Vasile, a directorului adjunct, a unor şefi, subşefi, a unor copii trubulenţi sau violenţi. În raport se mai menţionează că multe nereguli au fost corectate în urma controalelor şi măsurilor cerute de comisiile de control. Multe alte probleme au rămas.

La finalul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, şeful echipei de control, vicepreşedintele Ionuţ Popovici, a făcut o declaraţie laconică.

„Au fost puse la dispoziţia dumneavoastră, a presei, a consilierilor judeţeni, constatările făcute de mine şi de cei doisprezece colegi. Din punctul meu de vedere, am găsit foarte multe neregului. N-aş vrea să intru în amănunte, pentru că în acest moment există câteva sesizări la Comisia de Disciplină, pe de o parte, şi, pe de altă parte, acest raport a fost transmis instituţiilor de stat care, probabil, vor aprecia dacă se vor impune sau nu măsuri”, a spus vicepreşedintele Ionuţ Popovici.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog