Menu

Articol

„Nocturna Bibliotecilor”, cea mai importantă sărbătoare a cărţii, a ajuns la cea de a VIII-a ediţie

Biblioteca Municipală Reșița va organiza sâmbătă, 29 septembrie, o serie de acţiuni dedicate campaniei naţionale Nocturna Bibliotecilor, iniţiată de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), care a ajuns la a opta ediţie şi reuneşte participanţi din toate categoriile de vârstă.

Având în vedere faptul că anul 2018 este unul foarte important, fiind anul Centenarului Marii Uniri, campania de mobilizare nocturnă a bibliotecilor este dedicată valorilor și simbolurilor culturale ale Unirii, reunind participanții sub sloganul „Bibliotecile unesc”. Reprezentanţii Bibliotecii Judeţene spun că această campanie este mai mult  decât o simplă sărbătoare a cărţii, cititului, bibliotecilor, fiind sărbătoarea comunităţii noastre.

Ediția din acest an a ”Nocturnei” încearcă să ofere fiecărui potențial participant o activitate pe placul său, ceva interesant și interactiv, toate acţiunile fiind organizate la sediul Bibliotecii Municipale Reşiţa, de pe strada G.A. Petculescu.

Programul activităţilor:

Ora 1700: Teatru de măști – în interpretarea copiilor de la Centrul de Zi „ABC” Reșița;

Ora 1800: Atelier interactiv „CE NE UNEȘTE/CE NE DEZBINĂ” susținut de voluntarii Centrului de tineret Moniom în colaborare cu voluntari străini ai Asociației Nevo Parudimos;

Ora 1900: Curiozități despre Univers: Celestia și Sistemul Solar (Proiecții 3D);

Ora 2000: Observații la Lună și Planete;

Ora 2100: Atelier de Quilling: Ornamente de Crăciun;

Ora 2200: Expoziție de pictură: Ion Bujor.

(Foto: entrepreneur.com)

 

 

 

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog