Menu

Articol

Noi performanţe ale tinerilor şahişti din Caraş-Severin

La sfârşitul săptămânii trecute şahiştii cărăşeni s-au întrecut în două competiţii importante, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, dedicată elevilor de liceu şi Gimnaziada, eveniment la care au participat elevii de gimnaziu din judeţ.

Acestea s-au desfăşurat în incinta Sălii de Şah de la Sala Polivalentă din Reşiţa, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin care a asigurat locaţia, materialele de concurs şi arbitrii, fiind vorba de Vasiliu Rodica - maestra a sportului, Bolintiş Mihai şi Korcsek Daniel Cristian.

Mihai Bolintiş, preşedintele asociaţiei judeţene spune că numărul mare de sportivi absenţi pune în pericol şahul şcolar din Caraş-Severin.

„Doar 35 de elevi prezenti la o astfel de manifestare, din care 13 sunt şahişti legitimaţi, cuprinsi în circuitul şahului de performanţă aspect ce reprezintă o gravă involuţie în şahul şcolar din Caraş-Severin. S-au impus clar şi meritat echipele de la Şcoala Gimnazială nr.2 Reşiţa urmată de Şcoala Gimnazială nr. 1 Bocşa, „Gruni-Cornereva“ şi „ Trandafir Cocîrlă“ Turnu Ruieni. Susara Eliana ca si colegele ei Piua şi Neda demonstrează că Valea Almăjului dă în continuare talente în şah însă este nevoie de cuprinderea lor într-un program de perfecţionare“, spune Bolintiş.

În cadrul competiţiei dedicate elevilor de liceu, locul I a fost ocupat de Mihai Andru Buga urmat de Cristian Daniel Pădurean şi Sergiu Florin Budaca.

„Dacă primele două locuri nu sunt o surpriză, cei doi elevi fiind cei mai buni juniori din judeţ, elevi ai maestrului Grozav, Budaca este o floare rară. Acesta s-a remarcat la concursurile de selecţie din 2016-2017 şi Campionatul Municipal Caransebeş 2018. Din păcate nimeni nu se ocupă să-i îndrume paşii spre şahul de performanţă“, a mai precizat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog