Menu

Articol

0 Comentariu

Notărița din Ramna află astăzi dacă va fi arestată preventiv

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Kuki Wanda Keller, notar cu cabinet în comuna Ramna, și a lui Gheorghe Racolța. În sarcina lui Keller, oamenii legii au reținut săvârşirea
infracţiunilor de complicitate la înşelăciune, fals intelectual şi abuz în serviciu. În ceea ce îl privește pe Racolța, acesta este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la abuz în serviciu.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale au rezultat următoarele: „Începând cu primăvara anului 2013, inculpatul Racolţa Gheorghe, în calitate de mandatar al unor persoane vătămate, a achiziţionat terenuri agricole pe raza comunei Berzovia, judeţul Caraş-Severin, în baza unor acte false întocmite cu complicitatea notarului public Keller Wanda Kuki, inducând astfel în eroare reprezentanţii persoanelor vătămate. Prejudiciul astfel cauzat, în valoare de 531.890 lei, reprezintă sumele pe care inculpatul le-a primit în vederea achiziţionării acestor terenuri, cu privire la care s-a stabilit ulterior că au mai fost vândute altor persoane. Astfel, la cabinetul inculpatului Keller Wanda Kuki au fost încheiate promisiuni de vânzare-cumpărare, procuri speciale, contracte de vânzare-cumpărare, declaraţii de încasare a preţului, deşi vânzătorii fie nu mai erau în viaţă, fie nu au fost prezenţi şi nu au semnat actele respective, acestea fiind semnate în fals de inculpatul Racolţa Gheorghe sau de alte persoane. De asemenea, întrucât în cursul lunii martie 2014, legislaţia privind vânzarea terenurilor agricole extravilane s-a modificat, fiind necesară o adeverinţă privind îndeplinirea formalităţilor exercitării dreptului de preemţiune, inculpatul Racolţa Gheorghe a convenit cu notarul public Keller Wanda Kuki să modifice o parte din actele întocmite şi să înlocuiască registrul notarial în care acestea erau trecute cu alte acte, respectiv să întocmească promisiuni de vânzare-cumpărare antedatate, care nu au fost semnate de vânzători, ci de către acesta din urmă“.

Inculpaţii urmează a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Timişoara.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog