Menu

Articol

Nou termen pentru comercianţii de lână din Caraş-Severin

La începutul lunii iunie, guvernanţii au aprobat o modificare privind schema de ajutor pentru cei care valorifică lână. Astfel, noul act normativ se reglementează definirea perioadei de cerere, respectiv 1 iulie 2017 – 1 septembrie 2018. În consecință, se prelungește și termenul pentru depunerea documentelor justificative care să ateste comercializarea producţiei de lână obţinute, 1 septembrie fiind termenul limită.

Având în vedere că pentru obținerea acestui ajutor de minimis crescătorii trebuie să  facă dovada comercializării cantităţii de lână și ținând cont de revitalizarea filierei de comercializare a lânii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lânii funcționale  sau a unităților de procesare a lânii,  a fost necesară prelungirea perioadei de valorificare a lânii și precum și a celei pentru depunerea documentelor aferente.

Liviu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Caraş-Severin spune că în judeţ. până în momentul de faţă termenul până la care Direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti întocmesc situaţia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv până la data de 1 octombrie 2018. „ La nivelul judeţului Caraş-Severin s-au comenrcializat până în momentul de faţă 75 de tone de lână. Reamintim că valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lâna comercializată”, a mai spus Munteanu. (Foto: hunedoara.transilvania-tv.ro)

Powered by Jasper Roberts - Blog