Menu

Articol

Noua acreditare a medicilor de familie a devenit o dilemă majoră

La începutul acestei săptămâni, medicii de familie din judeţ au avut o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin. Una dintre dilemele medicilor a fost aceea legată de contractul pentru anul 2018 cu Casa de Asigurări de Sănătate. Începând cu acest an, medicii de familie, dar şi orice furnizor de servicii medicale, trebuie să facă dovada calităţii domeniului în care îşi desfăşoară activitatea. Această dovadă o primesc prin Ministerul Sănătăţii, dar procedura este deocamdată o nebuloasă.

Medicul de familie Daniel Popovici, totodată şi vicepreşedintele Asociaţiei medicilor de medicină generală şi medicina familiei Caraş-Severin, spune că acest proces este unul păgubos. „Acest proces nu are criterii bine stabilite şi până acum cerinţele sunt greu de cuprins. Ni se impune înscrierea pe site ca să fim acreditaţi, dar nu ştim costuri, iar părerea mea este că ar trebui să mai aşteptăm mai ales că nu avem toate datele problemei“, a spus Daniel Popovici. Prezentă la întâlnire, Mirela Zeman, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate a precizat că nu are noutăţi în acest caz. „În momentul în care vom primi mai multe date, le vom transmite publicare. Cred că relaţia de comunicare între noi şi medicii de familie funcţionează foarte bine. Deocamdată nu am primit nicio nouă informare cu privire la procedurile ce trebuie urmate“, a spus Mirela Zeman.

Problema este că acreditarea medicilor se face în două etape, dar doar termenele limită sunt cunoscute. Până la data de 31 decembrie 2017 pentru unităţile care au împlinit minimum cinci ani de la înfiinţare, iar până la data de 31 decembrie a anului anterior încheierii contractului de furnizare de servicii în sistemul public de asigurări de sănătate pentru unităţile sanitare care urmează să împlinească cinci ani în anul calendaristic în care se încheie contractul.

Powered by Jasper Roberts - Blog