Menu

Articol

Numărul cazurilor de gripă din Caraş-Severin a ajuns la 19

În această dimineaţă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Caraş-Severin au anunţat faptul că numărul persoanelor infectate cu virusul gripal a ajung la 19.

Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP spune că „alte patru noi cazuri de gripă confirmate în urma analizelor de laborator de la Institutul Cantacuzino din București, fiind vorba despre o femeie de 77 de ani din localitatea Valeadeni, un bărbat de 52 de ani, un copil de cinci ani și un alt bărbat de 47 de ani, cei trei având domiciliul în Reșița, cu toții nevaccinați.

Încă din 20 ianuarie, la Reşiţa conducerea Spitalului Județean de Urgență a luat măsuri de precauție cum ar fi limitarea vizitatorilor în incinta spitalului, limitarea vizitatorilor pe secții, iar în cazul aparținătorilor, se va permite accesul unui singur membru din cadrul familiei, pe interval limitat și prin rotație, cu respectarea programului de vizită. A fost stabilit şi etichetat cu inscripţia „GRIPĂ“ un salon în care vor fi izolaţi bolnavii până la transferul pacientului pe Secția Boli Infecțioase în urma consultului de specialitate sau externare.

De asemenea, s-au impus sporirea măsurilor de igienă generală în toate instituţile spitaliceşti din Caraş-Severin, cum ar fi curățenie riguroasă, dezinfecții, igiena mâinilor, la nivelul tuturor secțiilor/la intrarea și ieșirea de pe secții iar purtarea măștii de protecție pentru întreg personalul medico-sanitar din unitate și pentru vizitatori a devenit o obligativitate.

În fiecare zi se efectuează triajul medical zilnic al personalului medico-sanitar și de îngrijire pe secție, de către asitenta-șefă a secției. Au fost achiziționate teste rapide pentru depistarea gripei, teste care există pe toate secțiile spitalului, precum și la UPU, iar farmacia spitalului a fost aprovizionată cu medicamente antivirale (Tamiflu), atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Powered by Jasper Roberts - Blog