Menu

Articol

O familie din Oraviţa a privit neputincioasă cum bunuri de peste 40.000 de lei au fost mistuite de flăcări

În această dimineaţă, la Oraviţa, un incendiu de pe strada Cloşca a lasăt o familie fără bunuri în valoare de 45.000 de lei. Patru echipaje de pompieri militare s-au deplasat la faţa locului, iar după localizarea incendiului s-a împiedicat propagarea la intreaga gospodărie. „Incendiul se manifesta violent la podul casei. Pentru stingerea completă s-a acționat timp de aproximativ două ore, inclusiv prin decopertarea acoperișului construit din tablă, scânduri și grinzi“, a precizat Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU Semenic

Din datele pompierilor, incendiul ar fi izbucnit din cauza efectului termic produs la un burlan pentru evacuarea fumului care nu a fost protejat corespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime. „Valoarea bunurilor salvate este estimată la 200.000 lei, iar valoarea pagubelor, la 45.000 lei. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 mp și centrala termică. De asemenea, au fost afectate mai multe încăperi, mobilă și aparatură electro-casnică“, a mai adăugat Tocmelea.

Pompierii recomandă cetăţenilor să nu uite să efectueaze toate lucrările necesare pentru întreținerea corespunzătoare a acestor sisteme: să curețe coșurile de fum, să efectueze reparații, dacă sunt necesare și să acorde o atenție deosebită izolării termice. Prevenția va fi întotdeauna mai ieftină.

Powered by Jasper Roberts - Blog