Menu

Articol

1 Comentariu

O lege promovată de Valeria Schelean-Şomfelean este apreciată de oficialii americani

Valeria Schelean-Șomfelean

Activitatea depusă de parlamentarul PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean-Șomfelean, în direcția unei legi a protecției victimelor violenței domestice a avut ecou și în Raportul de țară al SUA privind practicile drepturilor omului în anul 2016 (Country Reports on Human Rights Practices for 2016), menționând, printre altele, și progresele făcute în legislația românească privind protecția victimelor violenței domestice.

Potivit stiripesurse.ro, este vorba de un act normativ care impune instanțelor judecătorești să se pronunțe asupra cererilor privind emiterea ordinului de protecție într-un termen de maximum 72 de ore de la data învestirii lor, în camera de consiliu și cu participarea procurorului.

„Sunt bucuroasă că am reușit să venim în ajutorul victimelor violenței în familie cu o prevedere care să ofere protecție reală celor care au mai mare nevoie de ea. Emiterea ordinului de protecție în cel mult 72 de ore va înseamna mai multă siguranță pentru victimele violenței în familie și va încuraja mai multe femei să apeleze la acest instrument juridic. Vreau să le mulțumesc colegilor mei deputați că au dat curs apelului meu și că împreună am făcut front unit împotriva violenței în familie. Vreau să mulțumesc în mod  special  Asociației Necuvinte și doamnei Simona Voicescu pentru sprijinul acordat în elaborarea acestui act normativ, fără de care nu am fi reușit acestă victorie împotriva violenței în familie”, susține Valeria Schelean- Șomfelean, citată de stiripesurse.ro.

Iniţiativa deputatului liberal a venit în contextul în care, până la modificarea legislativă, soluţionarea cauzelor privind emiterea ordinului de protecţie era greoaie, termenele de judecată fiind destul de îndelungate, iar amânările dispuse de către magistrați erau generate fie de măsuri dispuse în faza de regularizare, fie de alte proceduri la nivelul instanțelor de judecată.

Comentarii

Ar fi minunat sa promoveze/initieze o lege care sa fie apreciata si de cetatenii care au votat o.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog