Menu

Articol

O, Platanenbaum, cu frunzuliţa verde! Popa răsuflă uşurat, au înfrunzit platanii la Reşiţa!

Câteva zeci, dintre sutele de platani plantaţi de Primăria Reşiţa, anul trecut, pe bulevardul Revoluţiei din Decembrie, pe malul Bârzavei, au înfrunzit. E drept că, timid, dar, aceştia, puţini şi timizi, dovedesc că se poate! Controversaţii platani, care, orişicât, nu-s palmieri (din fericire, asta ne-ar mai trebui!), fac parte din proiectul primarului Reşiţei, Ioan Popa, privind modernizarea şi înfrumuseţarea promenadei de pe malul Bârzavei. Sălciile bătrâne au fost tăiate, promenada a fost amenajată cu dale, cu spaţiu pietonal şi pistă de bicilete, iar zidul dinspre râu a fost refăcut. Între aleea pietonală şi şosea a fost plantat un şir de platani. Pomii proaspăt plantaţi sunt destul de mari şi groşi, peste aşteptări de mari, unii au chiar şi 5-6 metri înălţime. Ideea cu platanii a fost lăudată de mulţi reşiţeni, dar, destul de mulţi au şi criticat-o. Posibil să fi fost critici politice ori, cine ştie, poate, unii nu-l suferă sincer pe Popa!

În cazul în care platanii nu ar fi înfrunzit, cu siguranţă, primarul ar fi suportat atacurile şi ironiile adversarilor. Dar, minunea s-a produs şi, iată, la mijloc de aprilie, frunzuliţele au început să se iţească, astfel că primarul Popa poate răsufla uşurat. Platanii vor da umbra promisă reşiţenilor! E drept că nu toţi pomii au înfrunzit, dar, mai au ceva timp, iar problema, oricum, n-ar fi atât de gravă, deoarece, platanii importaţi din Italia au termen de garanţie de 4 ani. Dacă nu înfrunzesc ori se ofilesc în acest interval, furnizorul are obligaţia să-i înlocuiască în baza aceluiaşi contract.

Cei din urmă, au înfrunzit cei dintâi!

Interesant este că cel mai tare au înfrunzit platanii dinspre podul unde s-a aflat fosta centrală termică a oraşului, adică, platanii care au fost plantaţi ultimii! Conform zicalei biblice, „cei din urmă vor fi cei dintâi!”

 

Powered by Jasper Roberts - Blog