Menu

Articol

O zi cât toate zilele pentru copiii caransebeşeni

Autor: 

Primăria municipiului Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru” şi Societatea Naţională de Cruce Roşie le-au pregătit copiilor, de ziua lor, un amplu program de divertisment şi recreere. Astfel, vineri, 1 iunie, la Caransebeş, sărbătorirea Zilei Copilului a început dis-de-dimineaţă, în Piaţa „G-ral Ioan Dragalina”, unde cei mici, însoţiţi de părinţi, şi-au exersat talentele artisitice făcând desene pe asfalt, ei fiind răsplătiţi pentru efortul lor cu dulciuri, băuturi răcoritoare şi jucării oferite de organizatori.

Cei care au preferat mişcarea în aer liber au pornit într-o promenadă cu bicicletele, dar şi cu alte mijloace de transport cu tracţiune... personală, pe traseul Piaţa Primăriei – Str. Ierugii – Calea Orşovei – Calea Severinului – cartier Balta Sărată şi retur, la start aliniindu-se şi primarul Felix Borcean. La sosire, participanţii au fost aşteptaţi cu aceleaşi surprize pe care administraţia locală le-a dăruit micilor artişti din Piaţa „G-ral Ioan Dragalina”.

În tot acest timp, pe scena amplasată în faţa casei de cultură, s-a desfăşurat un spectacol de karaoke cu DJ M.C. Jull, urmat de un program de cântece şi jocuri populare cu participarea Ansamblurilor „Doina Banatului” şi „Junii Gugulani” din Caransebeş.

Tot vineri, între orele 9 şi 15, la Cinematograful „Luna” au fost proiectate filme pentru copii şi de desene animate, la care sărbătoriţii zilei au avut acces gratuit.

În cadrul aceleiaşi manifestări, astăzi, la ştrandul municipal au avut loc întreceri de volei, cei mici având intrarea gratuită pe tot parcursul week-end-ului.

Tot la Caransebeş, dar în organizarea Asociaţiei Culturale „Bambi Music”, sub genericul „1 Iunie – Ziua Copilăriei Fericite”, au avut loc o serie de spectacole destinate atât celor mici, cât şi celor puţin mai mărişori, în cadrul cărora vineri au evoluat Ansamblul „Doina Banatului” din Caransebeş, Lorenna, Alessia şi Claudia Pavel, iar astăzi vor urca pe scenă Teodor Pavel, Ansamblul „Voitegeana” şi grupul Bambi, iar duminică Reli Sanda şi Carmen Enci, finalul aparţinându-i Elenei Gheorghe.

De asemenea, în Piaţa „G-ral Ioan Dragalina” a fost amenajat un parc de distracţii pentru copii.

Din beneficiul obţinut în urma acestei acţiuni, Asociaţia Culturală „Bambi Music” a donat suma de 5.000 de lei tânărului Raul Trandafir Cega din Caransebeş, care este nevăzător şi a fost selecţionat în acest sens de Serviciul de Asistenţă Socială din municipiu.

Powered by Jasper Roberts - Blog