Menu

Articol

Oravița a mai bifat o premieră: filme 3D, ca în marile orașe!

După un sfert de secol de așteptare, orăvițenii au, în sfârșit, posibilitatea de a urmări  filme în orașul lor. Și nu orice fel de filme, ci din cele din categoria 3D, ceea ce reprezintă o noutate pentru urbea din Valea Carașului. Prima reprezentație a avut loc în seara zilei de joi, 20 august, în sala Casei de Cultură „Mihai Eminescu“, pregătită până la ultimul amănunt pentru un astfel de moment. Debutul s-a făcut cu proiecția „Jurassic World“, iar primarul Dumitru Ursu îi asigură pe localnici că la Oravița vor rula filmele cele mai noi de pe piață, iar prețul biletului va fi mai mic decât cele practicate în alte orașe din țară.

„Mă bucur că după 25 de ani am reușit să deschidem un cinematograf la Oravița. De această dată, putem difuza filme în format 3D. A fost o surpriză plăcută și pentru localnici, dar și pentru Valea Carașului. Nu m-am așteptat la așa o reacție din partea oamenilor și am rămas plăcut surprins că foarte mulți au lăudat inițiativa noastră. Sala are o capacitate de 200 de locuri, avem filme noi, aceleași ca la mall, dar prețul este mult mai mic. Un bilet pentru filmele 2D costă 10 lei, iar pentru filmele 3D, 15 lei. Ochelarii costă 5 lei și le rămân clienților. În ceea ce privește cinematograful vechi, avem un proiect depus la Compania Națională de Investiție, pentru reabilitarea imobilului, proiect în valoare de 400.000 de euro. Până când vom obține finanțarea și se va reabilita clădirea veche, vom funcționa în clădirea Casei de Cultură pentru că aici sunt condiții optime pentru a viziona un film“, spune primarul Dumitru Ursu.

Primii spectatori ai primului film difuzat după 25 de ani, au plecat mulțumiți și cu speranța că, într-o bună zi, tot la Oravița, vor fi reluate serile de „Cinematecă“.

Powered by Jasper Roberts - Blog