Menu

Articol

Paradoxal, într-un fost judeţ industrializat, câştigurile cele mai mari sunt în agricultură!

Cu o industrie care aproape nu există şi cu un sector turistic aflat în mare suferinţă, Caraş-Severin se numără printre judeţele cu cei mai prost plătiţi salariaţi din ţară. Doar Suceava şi Neamţ stau mai prost la acest capitol.

Datele statistice ne arată că, în luna aprilie a acestui an, în Caraş-Severin câştigul salarial mediu brut a fost de 3.470 de lei, cu peste 200 de lei mai mare decât la începutul anului. Paradoxal, cel mai bine au câştigat angajaţii din sectorul agricol, cu o medie de 4.847 de lei, cei din Servicii – 3.858 lei, în timp ce salariaţii din industrie şi construcţii au câştiga, în medie, 2.896 lei.

Câştigul mediu net a crescut de la 1.935 lei, la începutul anului, la 2.098 lei în luna aprilie. De cele mai mari creşteri au beneficiat angjaţii din agricultură, de la 2.044, la 3.032 lei, şi Servicii, creşterea fiind de 300 de lei, în timp ce salariaţii din industrie şi construcţii sunt creditaţi cu un câştig mediu net de 1.775 lei, cu doar 5 lei mai mult decât în ianuarie 2018.

În aceeaşi zonă a câştigurilor mici se situează angajaţii din: Botoşani, Harghita, Hunedoara, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Bistriţa-Năsăud, Vrancea şi Buzău, care câştigă după o lună de muncă, în medie, mai puţin de 2.000 de lei.

Foto: (Observator Prahovean)

Powered by Jasper Roberts - Blog