Menu

Articol

0 Comentariu

Paul Purea: „Spitalul din Reşiţa e un lazaret! Şi nici selecţia noului manager nu s-a făcut!”

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa apare ca un lazaret, în opinia medicului Paul Purea, membru al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Consilierul judeţean Paul Purea, membru al PMP, a repetat de mai multe ori în şedinţa extraordinară de astăzi a forului judeţean, această comparaţie a spitalului din Reşiţa cu un loc izolat în care sunt ţinute în carantină persoane contaminate. Nemulţumirea medicului Purea, conform declaraţiei sale publice, vine atât din prea slaba preocupare generală a Consiliului Judeţean Caraş-Severin faţă de spital, cât şi din cauza unei întâmplări particulare petrecute astăzi, când Comisia de concurs pentru stabilirea managerului spitalului nu s-a putut întruni.

La UPU nu e în regulă şi spitalul n-are heliport   

În legătură cu problemele mari nerezolvate ale spitalului, consilierul judeţean a amintit de faptul că Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) este necorespunzătoare, „trebuie să se facă urgent un studiu de fezabilitate, pentru că dacă nu îl vom face până în luna august, la anul nu mai avem posibilitatea să-l extindem şi să facem ceva!”, a spus  Paul Purea şi a mai amintit că spitalul nu are heliport, „s-a tot vorbit de heliport şi toată lumea este de acord”, a mai sesizat Purea problema cu heliportul, pe lângă reabilitarea energetică foarte necesară şi urgentă.

Comisia de selecţie a managerului nu s-a întrunit. Paul Purea are o suspiciune

Însă, problema recentă care l-a iritat pe medicul Paul Purea este legată de faptul că, astăzi,  nu s-a întrunit comisia de concurs pentru stabilirea managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

„Ce mi s-a întâmplat mie astăzi e de neacceptat! Astăzi, după cum bine ştiţi a fost termenul pentru comisia de examinare şi de punere la 1 iunie, dacă ar fi reuşit, la doctorul Marşalic, care şi-a depus dosarul pentru viitorul manager al Spitalului Judeţean, care şedinţă, astăzi, nu a avut loc! De ce! Un reprezentant al nostru, al Consiliului Judeţean, doamna Amzoi, am dat zeci de telefoane, dar nu a fost prezentă acolo! Dar, culmea e alta! Nu a anunţat, nu a spus nimănui că nu vine, după ce a iscălit! Am sunat la întreaga familie, nimeni nu ştie exact unde este sau dacă este internată la Caransebeş sau ce s-a întâmplat cu dumneaei. Imediat o să închei! Problema este că am suspendat această comisie, înţelegând că nu se poate crea, şi domnul secretar trebuie să ştie, un post de membru supleant, pentru niciunul dintre membrii Consiliului de Administraţie, nu ştiu dacă greşesc, şi, mai ales, pentru această comisie de examinare a viitorului manager al Spitalului Judeţean. Problema este, n-ar trebui să fac atâta caz pentru o absenţă, noi am suspendat comisia, dar mă gândesc la un singur lucru: nu cumva în spatele acestei neprezentări să se găsească altceva!”

Doctorul Purea a rămas cu iritarea şi cu nedumerirea, pentru că nimeni nu i-a răspuns la interpelare, probabil, având în vedere şi fapul că la şedinţele extraordinare, conform regulamentului, în ordinea de zi nu este prevăzut punctul „diverse”, unde se fac sesizări, interpelări.

Comisia de concurs să-şi facă treaba!

Totuşi, la final, la declaraţia de presă obişnuită pe care o face preşedintele Consiliului Judeţean, întrebat de jurnalişti în legătură cu interpelarea lui Purea, Silviu Hurduzeu a spus că există o comisie şi nu vrea să intervină în buna desfăşurare a selecţiei managerului spitalului din Reşiţa.

Alte persoane care s-au declarat avizate în chestiune, au sugerat că ar mai fi o persoană competentă care ar putea conduce spitalul, dar, din păcate, nu a reuşit încă să-şi finalizeze dosarul de candidat.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog