Menu

Articol

Pe harta de business a României, Caraş-Severin nici nu există!

Este un fapt evident, generat de prăbuşirea industriei grele, de lipsa investitorilor străini, a infrastructurii, a politicienilor care au condus judeţul în toţi aceşti ani etc.

Pe primul loc în topul afacerilor se situează Bucureştiul, urmat de Ilfov şi Timiş. Caraş-Severin, Mehedinţi şi Teleorman sunt considerate de Ziarul Financiar zone „deşert” pentru business. Judeţe invizibile pe harta României. Ca urmare a lipsei investitorilor, Caraş-Severin se situează la coada clasamentelor judeţelor, cu cei mai prost plătiţi angajaţi, alături de Suceava şi Neamţ.

Şi din punct de vedere al atractivităţii, Caraş-Severinul se situează pe locul 30, din cele 42 de judeţe ale ţării. La întocmirea clasamentului s-a ţinut seama de salariul mediu, rata şomajului, PIB pe cap de locuitor, gradul de dezvoltare al comerţului modern, nivelul preţurilor din sectorul imobiliar, aspectele demografice privind sporul natural, care indică cum va arăta viitorul respectivului judeţ, şi speranţa de viaţă, dar şi de latura educaţională, privind procentul populaţiei cu studii superioare şi numărul de studenţi.

Powered by Jasper Roberts - Blog