Menu

Articol

Pe listele APIA Caraş-Severin sunt 1.400 de fermieri ce aşteaptă plata unică din 2017

Ministerul Agriculturii a demarat de la începutul lunii martie campania de depunere a cererilor pentru plăţile unice 2018. Cu toate acestea, în Caraş-Severin mai sunt 1.400 de fermieri dintr-un total de 19.400, care aşteaptă să primească banii de anul trecut. Aceştia nu mai au foarte mult de aşteptat, dosarele lor fiind în lucru.

Neregulile nu sunt foarte mari, dar lipsa unor acte sau alte situaţii birocratice au dus la această întârziere. „Sunt situaţii în care beneficiarul subvenţiei a decedat, iar contul nu mai este activ. În această situaţie, moştenitorii trebuie să anunţe Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru a opera modificarea datelor, iar banii să fie viraţi într-un alt cont”, spune Dumitru Stepanescu, directorul APIA Caraş-Severin.

Anul acesta, reprezentanţii ministerului au anunţat că nu se vor face concesii pentru nerespectarea programului impus pentru plăţi unice. Această măsură se impune pentru ca în 2019 să nu mai existe fermieri ce nu şi-au primit banii.

Powered by Jasper Roberts - Blog