Menu

Articol

Persoanele cu dizabilităţi, o şansă în plus la un viitor mai bun

Ziua de 3 decembrie a fost declarată în 1992 „Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi“. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a organizat sub egida sloganului „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă“, Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, eveniment ce a avut loc la sediul instituţiei reşiţene.

Unii dintre angajatori au fost la prima experienţă de acest gen şi s-au arătat încântaţi de iniţiativa AJOFM. Cei care au venit să îşi caute un loc de muncă au venit încrezători că îşi vor găsi un job, cei mai mulţi dintre ei neavând experienţă pe piaţa muncii, dar de apreciat este faptul că nu au pus pe primul plan câştigul financiar ci dorinţa de a îşi câştiga existenţa în mod legal.

„Din totalul de 34 de firme contactate de reprezentanţii AJOFM, dintre care 11 au răspuns pozitiv demersului agenţiei judeţene. Reamintim că agenţii economici care încadrează în muncă persoane cu handicap că pot beneficia, conform Legii nr. 76/2002 primesc o subvenţie lunară în cuantum de 2.250 lei, pentru fiecare persoană cu handicap angajată pe perioadă nedeterminată“, a declarat Mihaela Iovanovici, directoarea AJOFM Caraş-Severin.

La momentul actual, în baza de date a AJOFM Caraş-Severin figurează 12 persoane cu dizabilităţi care lucrează cu forme legale în judeţ.

Powered by Jasper Roberts - Blog