Menu

Articol

Peste 20.000 de paşapoarte emise pentru cărăşeni în 2018

Numărul cărăşenilor care au solicitat în 2018 eliberarea paşaportului a crescut faţă de 2017 cu un procent de peste 21%. Conform bilanţului Instituţiei Prefectului Caraş-Severin prezentat recent de Matei Lupu, anul trecut au fost primite şi soluţionate un total de 20.910 cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 14.867 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi 6.043 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare.

„Din totalul cererilor primite, un număr de 16.815 cereri au fost primite la ghişeul serviciului, iar un număr de 4.095 cereri la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din străinătate şi la ghişeele SPCEEPS ale altor judeţe”, a explicat prefectul Matei Lupu .

Mai mult decât atât, Serviciul din subordinea prefectului a soluţionat şi 145 de cereri pentru eliberarea documentelor pentru cei care îşi stabilesc domiciliul în România.

În ceea ce priveşte suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate a cetăţenilor români, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate 321 de comunicări pentru suspendarea temporară a acestui drept, dintre aceştia 282 având domiciliul în judeţ, iar un număr de 21 de cărăşeni au rămas fără paşaport. (Foto: jurnalulromanesc.at)

Powered by Jasper Roberts - Blog