Menu

Articol

Piticii învaţă de la grădiniţă să protejeze mediul

Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin informează publicul interesat că în fiecare an, în perioada 22 — 24 mai, se celebrează două evenimente de mediu dedicate protecției și conservării biodiversității, habitatelor naturale, ariilor protejate, respectiv: Ziua Internațională a Biodiversității și Ziua Europeană a Parcurilor.

Pentru a marca aceste evenimente Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin va prezenta preșcolarilor de la GRĂDINIȚA P.P „SEMENIC”, GRĂDINIȚA PN 8 și GRĂDINIȚA PN 11 din municipiul Reșița materiale educaţionale în vederea conştientizării nevoii privind importanța menținerii biodiversității și măsurile care trebuie luate în vederea împiedicării producerii dezastrelor ecologice precum și de a respecta patrimoniul nostru în toată diversitatea sa.

Națiunile Unite au proclamat 22 Mai ca fiind Ziua Internațională a Biodiversității, având ca scop creșterea gradului de înțelegere și conștientizare asupra problemelor biologice.

Tema de anul acesta a Zilei Internaționale a Biodiversității este „Celebrarea a 25 de ani de Acțiune pentru Biodiversitate”. Tema a fost aleasă pentru a marca a 25-a aniversare de la intrarea in vigoare a Conventiei privind diversitatea biologică și pentru a evidenția progresele înregistrate în realizarea obiectivelor Planului strategic privind Biodiversitatea la nivel național și global.

Powered by Jasper Roberts - Blog