Menu

Articol

Plic filatelic cu sigla Centenarului Marii Uniri în limbile română și germană editat de etnina germană din judeţ

Etnia germană din Banatul Montan a organizat mai multe evenimente dedicate Centenarului. Erwin Ţigla, preşedintele Forumului Democratic Caraş-Severin spune că pentru ziua de 1 Decembrie, etnia germană a gândit un moment mai special.

„Cu prilejul împlinirii Centenarului, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița au editat un plic filatelic cu sigla Centenarului în limbile română și germană. Cu aprobarea Poștei Române au fost realizate de asemenea două ștampile poștale ocazionale care marchează evenimentul. Astfel, o ștampilă datată pentru 26 noiembrie reprezintă sigla Centenarului în limba germană, folosită cu aprobarea Ministerului Culturii și Identității Naționale, iar cea de a II-a a fost concepută pentru Reșița de ing. Marius Muntean din Timișoara pentru data de 3 decembrie“, a mai spus Ţigla.

În zilele următoare Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ Reșița va găzdui o expoziție filatelică sub genericul „Cinci secole de viață transilvăneană” realizată și dedicată Centenarului de către ing. Marius Muntean din Timișoara. Ea va putea fi vizitată până în data de şase decembrie 2018.

Powered by Jasper Roberts - Blog