Menu

Articol

1 Comentariu

PNL vrea, PSD şi ALDE se opun!

Liberalii nu reuşesc să-şi convingă colegii din Parlament în legătură cu modificarea legii care reglementează alegerile prezidenţiale. Inţiativa PNL cere ca legea să interzică categoric candidatura pentru funcţia de preşedinte al României a persoanelor care au condamnare definitivă. Prin votul împotrivă al PSD+ALDE, în Comisia juridică a Senatului s-a dat un raport negativ pe marginea acestei iniţiative.

Proiectul de lege aparţine senatoarei Alinei Gorghiu, fosta şefă a liberalilor, iar printre co-iniţiatori se numără şi deputata de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean. „Noi am susţinut proiectul. În sală a fost reprezntantul Autorităţii Electorale Permanete, Mituleţu (n.r.- Constantin Mituleţu, vicepreşedinte AEP), care a spus că nu susţine proiectul pentru că e neclar. La insistenţele domnului Fenechiu a spus ce înseamnă neclar din punctul său de vedere. Adică, faptul că în text nu se spune clar la persoanele condamnate definitiv dacă au sau nu interdicţia de a candida. ori asta e precizat în hotărârea judecătoarească, nu o să scrie în lege”, a declarat Alina Gorghiu pentru „Adevărul”.

La rândul său, Valeria Schelean-Şomfelean consideră că PSD şi ALDE încearcă să-i apere pe acei politicieni care apelează la toate tertipurile pentru a eluda legea şi că declaraţiile acestora pentru respectarea principiilor democraţiei sunt doar de faţadă. "Dacă ar vrea să respecte legea în general, şi pe cea care reglementează alegerile, PSD ar trebui să accepte iniţiativa legislativă propusă de PNL. Ar fi un prim pas spre normalitatea pe care ne-o dorim nu doar în declaraţii, ci şi în fapte", este de părere deputata liberală.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului senatorilor.

Comentarii

Powered by Jasper Roberts - Blog