Menu

Articol

0 Comentariu

Pofesorul Mihai Şerbu, din Reşiţa, a descoperit unde e localizat sufletul!

Profesorul de sport Mihai Şerbu este din Bucureşti, unde a profesat o vaţă, iar după pensionare s-a stabilit la Reşiţa, fiindcă, aşa cum declară, vrea să trăiască într-un oraş frumos şi liniştit. Profesorul, însă, nu este deloc un spirit leneş şi adormit, dimpotrivă, iniţiază şi se implică în tot felul de activităţi sociale, ştiinţifice şi culturale. Ieri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, profesorul Mihai Şerbu, în cadrul manifestării „Reşiţa în 10 dimeniuni”, a susţinut o conferinţă despre trup şi suflet, în faţa unui public din care a făcut parte şi un grup de elevi de la Liceul din Caraşova.

În timpul întâlnirii, poeta Olga Neagu a vrut să ştie unde este localizat sufletul, având în vedere că după unii cercetători sufletul are şi greutate, cântărind în jur de 21 de grame. Profesorul Şerbu a răspuns:

„M-a preocupat acest subiect, aşa că am căutat în permanenţă să ştiu unde este sufletul. Îmi permit să spun acum unde este, după părerea mea. Sunt multe teorii şi, în general, se spune că sufletul e în tot corpul. Dar, din punctul meu de vedere, sufletul este concentrat pe o linie verticală, de la sistemul nervos, la inimă, la tubul digestiv, până la zona inghinală. Aceasta este linia verticală, a semnului creştin care este crucea. O altă linie pe care este concentrat sufletul este o linie orizontală care face legătura între cei doi plămâni. Pentru că medicul, când constată un deces, scrie, stop cardio-respirator. Şi cu asta am terminat, asta scrie medicul!”, a arătat pofesorul Şerbu rezultatul căutărilor sale, elevilor şi celorlalţi invitaţi. Mihai Şerbu a subliniat şi faptul că, fără îndoială, sufletul este nemuritor. Cu trupul, însă, stăm mai rău, e biodegradabil şi de aceea e bine să avem mare grijă de el. Şi de suflet trebuie să avem mare grjă, în ciuda faptului că avem o veşnicie la dispoziţie, fiindcă şi sufletul, ca şi trupul, se află în permanent pericol.

Profesorul Şerbu a mai arătat că Pământul este ca o navă cosmică ce merge cu mare viteză şi pe care o conduce Dumnezeu. Pe comandantul acestei nave trebuie să-l salutăm în fiecare dimineaţă!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog