Menu

Articol

Poliţia din Caraş-Severin se informatizează

Consiliul Judeţean Caraş-Severin, prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), a achiziţionat tehnică de calcul pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Caraş-Severin. Ieri, s-a finalizat proiectul „Îmbunătăţirea capacităţii operaţionale a sistemului informatic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi creşterea calităţii activităţii de cercetare la faţa locului”, care, prin intermediul unui parteneriat între Consiliul Judeţean şi IPJ a asigurat dotarea poliţiei din judeţ cu calculatoare, imprimante şi aparatură multifuncţională în valoare de 373.786.000 lei.

Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Reşiţa, care ieri a pus la dispoziţia poliţiei 100 de calculatoare de nouă generaţie, peste 50 de imprimante şi altă aparatură multiuncţională de birou.

Cu ocazia predării aparaturii către Poliţie, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a precizat că această investiţie a fost făcută din bugetul propriu pentru sporirea siguranţei cetăţeanilor din judeţ.

Comandantul poliţiei din judeţ, Viorel Avram, a spus că investiţia era necesară pentru că tehnica de calcul din dotare era depăşită. Aparatura va fi distribuită în tot judeţul. De asemenea, Viorel Avram a precizat că poliţiştii sunt pregătiţi să folosească tehnica de calcul. Nu trebuie să mai înveţe, fiindcă sunt deja instruiţi.

Powered by Jasper Roberts - Blog