Menu

Articol

0 Comentariu

Polițiștii cărășenii au petrecut weekend-ul în stradă

La sfârșitul săptămânii, peste 200 de poliţişti cărășeni de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Astfel, vineri şi sâmbătă, lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au desfăşurat acțiuni și controale în urma cărora au fost constatate 10 infracţiuni şi au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 88.070 de lei.

„Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 31 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit. Au fost constatate șase infracţiuni la Legea nr. 46/2008 (codul silvic) și au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care 32 la Lg.61/1991, 5 la Lg.12/1990 privind comerțul ilicit, trei la regimul silvic și 18 la alte acte normative. Polițiștii au confiscat 7,5 mc de material lemnos și au indisponibilizat un mijloc de transport.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe pricipalele arte de circulație. În urma controalelor efectuate, au fost constatate patru infracțiuni la regimul circulației rutiere pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. De asemenea, au fost aplicate 228 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002, dintre care 93 pentru viteză și 16 pietonilor. Au fost reținute şi 13 permise de conducere, dintre care două pentru alcool, 3 pentru viteză și 10 pentru alte abateri, precum și două certificate de înmatriculare retrase”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Caraș-Severin semnat de Cecilia Dăneț.

Și poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară. Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale dintre care una, în valoare de 3.000 de lei, unei societăți comerciale din comuna Măureni pentru că a fost identificată suma de 449,70 de lei neînregistrată prin casa de marcat electronică fiscală.

Astfel de acțiuni au continuat și astăzi, 14 mai.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog