Menu

Articol

0 Comentariu

Poliţiştii de Frontieră au de lucru non-stop la graniţa cu Serbia

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, în cooperare cu I.J.J. Timiș și Gruparea de Jandarmi Mobilă, au depistat în zona de frontiera a județului Caraș-Severin două grupuri formate din 29 de cetăţeni din Pakistan şi Irak, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Astfel, în colaborare cu lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Bocşa,  poliţiştii de frontieră ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, pe direcţia localităţilor Vrani, Bocșa și Lățunaș, 19 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Irak, dintre care 9 bărbaţi, 3 femei și 7 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidăş și Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Oravița, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră  Berliște și Cărbunari, două grupuri formate din 6, respectiv 4 cetățeni din Pakistan, toți bărbați cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.

„În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Roxana Costache. (Foto: Poliția de Frontieră)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog