Menu

Articol

Poliţiştii, pompierii şi jandarmii, la dispoziţia copiilor în Parcul Tricolorului din Reşiţa

Tinerii reşiţeni au avut ocazia, în premieră, să se întâlnească cu angajaţii celor trei arme cu ocazia Zilei Copilului. Parcul Tricolorului din Reşiţa a fost astăzi gazda mai multor acţiuni derulate de cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, cei de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Autorităţile i-au aşteptat pe elevi cu standuri de prezentare, dar au şi pregătit mai multe surprize pentru ei.

Au participat la un concurs de biciclete organizat cu ajutorul celor de la Serviciul de Circulaţie, iar pompierii i-au suspus unor teste de îndemânare în cadrul unei competiţii cu obstacole. Cei mici au fost recompensaţi cu diplome şi mingi pentru primele trei locuri ocupate.

„Este pentru prima dată când cele trei arme se întâlnesc să desfăşoare acţiuni dedicate zilei de 1 Iunie. Sperăm ca această experienţă să se repete şi în anii viitori“, a spus Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Tinerii au fost atraşi de standurile jandarmilor şi ale trupelor speciale, care le-au arătat cum funcţionează, la rece, armele din dotare. Cei mai mulţi dintre ei au rămas plăcut impresionaţi, mai ales că băieţii, pasionaţi de jocuri pe calculator au avut ocazia să vadă că nu este aşa de uşor să mânuieşti armele. Pentru ca 1 Iunie să nu treacă neobservată, autorităţilelocale vor organiza şi vineri, tot în Parcul Tricolorului, mai multe acţiuni şi concerte dedicate copiilor.

Powered by Jasper Roberts - Blog