Menu

Articol

Pompierii cărăşeni şi-au făcut treaba în 2017, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă

Inspectoratul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă a prezentat astăzi, 22 ianuarie, raportul de evaluare a activităţii pentru anul 2017. Pompierii cărăşeni au intervenit la 892 de incendii, în 2016 fiind înregistrate 406 intervenţii, în urma cărora zece pesoane au fost rănite, alte cinci şi-au pierdut viaţa, iar valoarea bunurilor distruse s-a ridicat la peste şapte milioane de lei. Pe tot parcursul anului trecut s-au înregistrat 225 de intervenţii în situaţii cum ar fi inundaţii şi alte fenomene meteorologice, evenimente publice de amploare, misiuni pirotehnice sau avarii construcţii. Pompierii au participat şi la căutări de persoane dispărute în păduri, 28 de salvări animale din medii ostile, dar şi 68 de acţiuni ce vizau siguranţa cărăşenilor.

Prezent la evaluarea activitãţii ISU Semenic, prefectul judeţului Caraş Severin, Matei Lupu s-a declarat mulţumit de modul în care structurile ISU, au gestionat situaţiile de urgenţã ,,Din cele constatate pompierii şi-au fãcut datoria ori de câte ori au fost solicitaţi şi personal i-am văzut în acţiune, anul trecut, când au intervenit pentru a diminua pierderile cauzate de ploile abundente şi de vântul care a distrus acoperişul mai multor case“, a afirmat prefectul judeţului.

Evaluarea activitaţii ISU Semenic, a relevat, însă, şi o parte din problemele cu care se confruntă inspectoratul. Conform locotenet colonel Cristinel Coneru, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, deficitul de personal, îngreunează desfăşurarea activităţilor specifice, mai ales activităţile de prevenire şi control. O a doua problemă majoră ar fi cea a neîncadrării posturilor de scafandri şi lipsa poligoanelor şi bazelor de pregătire pentru personalul operativ.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog