Menu

Articol

Pompierii chimişti se antrenează împotriva pericolelor la Râul Alb

Râul Alb a devenit zona cea mai contaminată din ţară, cel puţin aşa arată în exerciţiile pe care pompierii chimişti le desfăşoară aici. Tabăra de instrucție în domeniul CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear), organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu inspectoratul nostru și cu sprijinul Direcției pentru Tineret și Sport Caraș-Severin a reunit specialişti din toată ţara car au adus cu ei cele mai sofisticate aparaturi.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, cei 70 de pompieri militari specializați în domeniu, din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Timiș și Vîlcea, se vor antrena sub comanda domnului col. Coman Valentin – ofițer specialist pe linie CBRN din cadrul IGSU.

„Pe timpul taberei de instrucție se vor desfășura activități specifice domeniului CBRN, grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat. Activitatea se va încheia cu un exercițiu în care vor fi implicate toate forțele și mijloacele participante, având ca obiectiv pregătirea personalului specializat în scopul creșterii capacității de răspuns în cazul unor evenimente de natură CBRN”, a transmis Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog