Menu

Articol

Popa şi Maxim au semnat pentru aproape două milioane de euro

Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, şi Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, au semnat astăzi, 13 martie, contractul de 1,80 de milioane de euro pentru reabilitarea energetică a Colegiului Naţional „Traian Lalescu“. Proiectul se va desfăşura pe parcursul a 28 de luni de implementare şi urmăreşte eficientizarea energiei în clădirile instituţiei de învăţământ reşiţene.

Astfel, se va lucra de la izolarea termică a clădirii şi până la montarea de centrală termică şi instalarea unor panouri solare şi fotovoltaice, rezultatul fiind reducerea cu aproximativ 73 la sută a emisiilor de dioxid de carbon. „Colegiul Naţional Traian Lalescu merită să beneficieze de un astfel de proiect şi sperăm să reuşim să dăm o altă faţă acestei instituţii. Greul abia acum incepe, deoarece implementarea este un proces dificil. Fac un apel către Inspectoratul Judeţean Şcolar să ne sprijine în demersurile noastre, deoarece în următorii doi ani aici se vor efectua lucrări ample“, a spus primarul Ioan Popa.

Primarul Reşiţei a mai precizat că cele mai importate lucrări se vor desfăşura pe timpul vacanţei de vară, pentru a nu perturba activitatea şcolară. Următorul pas este acela de a selecta o firmă constructoare, iar edilii spun că vor fi foarte atenţi în acest sens. Sorin Maxim s-a arătat mulţumit de faptul că s-a ajuns la semnarea acestui contract, fiind primul de acest gen din Caraş-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog