Menu

Articol

Popa vrea mai multă autonomie şi ordine în pădure! A înfiinţat „Ocolul Silvic Banatul Montan”!

Consiliul Local Reşiţa a aprobat, astăzi, înfiinţarea Regiei Autonome „Ocolul Silvic Banatul Montan”, prin asocierea Consiliului Local Reşiţa cu consiliile locale ale comunelor: Caraşova, Forotic, Goruia, Lăpuşnicu Mare, Slatina Timiş, Tivaniu Mare şi Văliug. Regia Autonomă va avea în administrare peste 7500 de hectare, marea majoritatea împădurite. Ideea aparţine primarului Ioan Popa, care s-a inspirat după modelul nemţesc de la Baden-Baden, unde pădurile, izvoarele din păduri şi potecile sunt întreţinute, iar cârnaţii de mistreţ nu cresc chiar în copaci, dar pot fi cumpăraţi legal de la magazine vânătoreşti! Primarul a argumentat că această utonomie locală a pădurilor ar aduce importante beneficii locuitorilor de la oraş şi din satele asociate.

„Mă bucur că legislaţia ne permite acest lucru şi putem face aceşti paşi. Mă bucur că ceilalţi primari de comune au răspuns foarte rapid şi pozitiv şi, acum, la data la care vorbim, celelalte comune îşi validează hotărârile de consiliu local. Am fost la Baden-Baden, săptămâna trecută, acolo este un ocol silvic de 8000 e hectare, deci, aproximativ similar cu al nostru, au peste 300 de kilometri de poteci, peste 150 de kilometri de piste de biciclete şi de down hill, de coborâri de mountain bike. Oamenii îşi gestionează şi din punct de vedere cinegetic parcul. Vânătorii vânează cerbi, cărioare, mistreţi, dar, în acelaşi timp există puncte civilizate de vânzare în oraş, unde se pot achiziţiona care de vânat, se pot achiziţiona păstrăvi din păstrăvăriile lor, se pot achiziţiona fructe de pădure”, a declarat primarul Ioan Popa.

Sport, mişcare, mistreţi şi cerbi, pentru toată lumea! Legal şi la vedere!

„Deci, este din punctul meu de vedere, o dovadă clară de civilizaţie. În România nu am cunoştinţă să poţi cumpăra vânat dint-un loc autorizat. Este un atribut pe care îl au vânătorii (semn de ghilimele făcut cu mâinile), ca să nu zic braconierii! În România toată lumea ştie de animale, dar nu le-a văzut nimeni şi nu le-a gustat nimeni! Sper să putem, prin intermediul acestei instituţii, să punem ordine în pădurile din jurul Reşiţei şi, în general, în cele din Banatul Montan, să ne aplecăm cu mai mult interes asupra celor care fac plimbări, care fac ciclism şi aşa mai departe, să le dăm posibilitatea să iasă în natură!”, a mai precizat Ioan Popa.

 

Consiliul Local - 27 martie

Powered by Jasper Roberts - Blog