Menu

Articol

0 Comentariu

Popa vrea să salveze UCM Reşiţa, găsindu-i de lucru! De văzut dacă firma elveţiană este interesată!

Primarul Ioan Popa, inspirat de consilierul său personal, Graţian Mihăilescu, inspirat, probabil, şi de cetăţenii Reşiţei, care îi cer primarului să creeze locuri de muncă, a pornit o vajnică acţiune în întâmpinarea nevoilor firmelor din Reşiţa, încercând să le găsească parteneri ori să le găsească de lucru! Astfel, la chemarea primarului Ioan Popa, la Reşiţa a sosit, tocmai din America, Zoetic, o companie cu notorietate care, printre altele, se ocupă cu fabricarea unor turbine. Acestea sunt un fel de elice susţinute pe apă de nişte flotoare, cam ca la hidrobiciclete. Turbinele sunt lansate pe cursuri de apă, forţa apei le învârteşte şi acestea produc energie. Cu această ocazie, primarul i-a pus pe americani faţă în faţă cu UCM Reşiţa, firmă elveţiană care trece printr-o situaţie delicată, fiind în insolvenţă.

„Americanii de la Zoetic au două potenţiale investiţii; una, să facă o colaborare cu UCM Reşiţa, fie că fac comenzi, fie că fac un joint-ventures cu ei, pe parte de producţie de turbine de acest gen, hidrocinetice, şi în al doilea rând, lucru care nu are legătură cu Reşiţa, neapărat, ar putea să instaleze acest gen de turbine pe flotoare, în bazinele hidrografice din România. Chiar pe canalele care vin de la Văliug, pe Olt, pe Bicaz. Bineînţeles, aceasta fiind o chestiune care deja mă depăşeşte”, a spus primarul.

Desigur, în aşteptarea americanilor, UCMR-iştii n-au stat cu mâinile-n sân şi s-au pus pe lucru, ceea ce americanilor le-a plăcut.

„La UCM Reşiţa am văzut Câlnicelul şi zona Diesel, unde se lucra la piese şi oaspeţii noştri au fost foarte impresionaţi pentru că au văzut că lucrăm piese de dimensiuni foarte mari, cu diametru de 7-8 metri, cu precizie de 0,05 milimetri. Nu se aşteptau la aşa ceva, cu siguranţă. Au văzut şi echipare completă, rotor, stator, pentru o turbină”, a mai spus primarul Ioan Popa.

Americanii, prin vocea preşedintelui Robert Loughan, şi-au exprimat interesul  viu pentru o colaborare cu UCM Reşiţa privind fabricarea acestor turbine hidrocinetice. Rămâne de văzut dacă firma elveţiană, cu halele de producţie la Reşiţa, are interesul sau mai are capacitatea de a produce astfel de hidroagregate.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog