Menu

Articol

Populaţia judeţului Caraş-Severin este în continuă scădere

Direcţia de Statistică a Judeţului Caraş-Severin a prezentat recent câteva date referitoare privind principalii indicatori economici şi sociali ai judeţului în anul 2017. Caraş-Severinul ocupă locul trei în ierarhia judeţelor României, fiind este unul dintre cele mai puţin dense teritorii administrative. Cu cei 325,5 mii locuitori, judeţul Caraş-Severin se clasează pe locul 35 din punct de vedere al populaţiei după domiciliu, la 1 ianuarie 2017, populaţia fiind mai mică cu 13% (48,7 mii persoane) decât cea înregistrată în  anul 1992.

Populaţia urbană a judeţului are o pondere de 58,4%  şi este concentrată în două municipii şi şase oraşe, în timp ce diferenţa de 41,6%  este răspândită în 69 de comune.

În ceea ce priveşte construirea de locuinţe, în primele trei trimestre ale anului 2017 pe raza judeţului Caraş-Severin s-au terminat 88 locuinţe, cu şapte locuinţe mai puţin decât în perioada corespondenta din 2016. Repartizarea pe medii de rezidenţǎ a pus in evidenţǎ distribuţia inegala a locuinţelor terminate (54 locuinţe în urban, respectiv 34 locuinţe în rural). La data elaborarii prezentului material, datele privind locuintele terminate in trimestrul IV 2017 nu au fost disponibile.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog