Menu

Articol

Poveste (de Crăciun) cu deputatul Ion Spânu

Al doilea „greu” din PSD Caraş-Severin care a părăsit formaţiunea condusă de Liviu Dragnea, pentru a-l urma pe Ion Mocioalcă la Pro România este deputatul Spânu. Aflat la primul mandat de parlamentar, Spânu nu s-a remarcat în mod deosebit, poate şi pentru faptul că s-a aflat în barca Puterii, acolo unde tăcerea e ca mierea. Nici la Bucureşti nu a rupt gura târgului, şi nici la Reşiţa unde, nu ne amintim să fi organizat o conferinţă de presă în cei doi ani de mandat.

Abia astăzi, Ion Spânu are o tresărire de orgoliu şi se adresează alegătorilor printr-un comunicat, patetic, de presă în care face o incursiune în cariera sa politică şi încearcă să explice cauzele ce l-au determinat să plece din PSD. Unele opinii sunt de adevărat politician, menite să trezească o stare de nemulţumire care ar fi mocnit până acum. Altele trezesc nedumerire, întrebându-ne de ce nu l-a abandonat mai de mult pe Liviu Dragnea.

Iată conţinutul comunicatului de presă:

„În data de 3 decembrie a.c. mi-am prezentat demisia din Partidul Social Democrat şi m-am alăturat formațiunii politice condusă de domnul Victor Ponta, Pro România.  Am fost membru al Partidului Social Democrat din 1990, indiferent de denumirea pe care acesta a  avut-o  de-a lungul timpului. Aşadar, sunt aproape 30 de ani în care am fost în slujba valorilor social democrate, aproape 30 de ani în care am rămas consecvent crezului meu că România nu se poate dezvolta decât alături de Uniunea Europeană și de partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii.

Din păcate, aceste valori, aceste idealuri nu se mai regăsesc în actuala formulă de conducere a Partidului Social Democrat. De prea mult timp, PSD este condus într-o manieră despotică cu consecințe nefaste atât asupra evoluției politice a foștilor mei colegi de partid, mare parte dintre ei oameni de o deosebită valoare, cât și asupra imaginii în exterior a PSD.

După cum știți, la nivelul Uniunii Europene există numai câteva  partide social democrate aflate la putere, PSD fiind cel mai mare dintre acestea. Este mai mult decât regretabil faptul că niciunul dintre celalate partide social democrate nu își dorește o colaborare cu cel din România, făcând astfel din PSD o formațiune politică nefrecventabilă și din ce în ce mai izolată pe plan internațional.

Voi rămâne un susținător necondiționat al Programului de Guvernare, pe care l-am aprobat prin vot în 2016, și pe care doresc să-l văd dus la bun sfârșit până la finalul mandatului, chiar dacă acest lucru pare din ce în ce mai dificil sub actuala conducere a PSD.

Pro România este, în momentul de față, singurul partid de stânga capabil să contribuie decisiv la dezvoltarea României. Am regăsit, în programul acestei formațiuni politice, idealuri și valori care pot garanta parcursul României alături de Uniunea Europeană și SUA.

Pro România este singura alternativă viabilă la PSDragnea si PNLOrban”. 

Powered by Jasper Roberts - Blog