Menu

Articol

Poveste de dragoste pe două roţi, cu motoare turate şi ploaia care a încetat ca la comandă

Nuntă bikeri Reşiţa

Nuntă mare în cartier (Govândari), în prima duminică calendaristică a toamnei. Mare şi puţin altfel decât altele căci, în locul caleştilor şi a maşinilor scumpe, mirele a ales să-şi ducă la altar aleasa inimii cu motorul. Nici naşul nu s-a lăsat mai prejos, ca să nu mai vorbim de alaiul de motociclete care nu se mai termina.

O nuntă cu personaje desprinse din poveştile cu cai putere pe stil nou, mirele, Vasile Ciocoi, biker de 20 de ani, ea, aleasa inimii lui, Izabela Guşcă, biker-iţă de la vârsta de 20 de ani. Naşul, Cosmin Mahonis, şi el biker.

Şi ea, şi el au avut bunici bikeri (pe vremea aceea se numeu motociclişti) de la care au deprins plăcerea şi pasiunea pentru motoarele pe două roţi. După cum ne-a mărturisit emoţionată mireasa, de ştiut se ştiau de mult timp, însă de cunoscut s-au cunoscut la un festival moto care a avut loc la Biserica Albă, în Serbia. S-au văzut, s-au plăcut şi până la urmă s-au împreunat.

Astăzi la prânz, mirele a descălecat de pe o Harley Davidson, model Road King, parcând-o lângă a ei, o Yamaha Virago, împodobită ca de nuntă. Şi nici nu au apucat bine bikerii-nuntaşi să se adăpostească pe sub ştreşini că ploaia torenţială de până atunci a încetat ca prin minune. Semn bun, au zis unii, în timp ce alţii şi-au amintit, zâmbind, de o strigare din folclorul contemporan, cu Iliescu care apare şi soarele răsare. Nu a răsărit soarele, însă bucuria încetării ploii a fost mare pentru toată lumea.

Restul e poveste. Mirii, naşii şi invitaţii au încălecat în şei şi au dat bice cailor putere, gonind spre starea civilă, apoi spre locul de petrecere.

Powered by Jasper Roberts - Blog