Menu

Articol

Prefectul Lupu, surprins fumând pe o navă de război. „E inadmisibil şi jignitor”, spune primarul Torma

La sfârşitul săptămânii, în portul Moldova Veche au ancorat, pentru două ore, navele de luptă „Ion C. Brătianu” şi „Rovine”. Cele două nave au executat o misiune de instruire a militarilor aflaţi la bordul lor, urmând să-şi încheie misiunea peste o săptămână, când vor ajunge în portul Brăila.

În momentul ancorării în port, au fost prezenţi prefectul Matei Lupu, primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, reprezentanţi ai administraţiei locale, un numeros public. Atent la tot şi la toate, primarului Torma nu i-a scăpat un gest al prefectului Matei Lupu, unul ce i s-a părut „scandalos şi lipsit de respect faţă de cei prezenţi”, motiv pentru care s-a decis să părăsească indignat locaţia.

„La un moment dat, pe puntea superioară a navei a urcat şi reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul Lupu, care, după câteva momente de ascultare, și-a aprins un trabuc pe nava militară, unde fumatul este interzis şi unde erau familii cu copii, a scris Adrian Torma pe pagina sa de Facebook. Surprinzător, prefectul a şi fost «încurajat» de repzentanţii Armatei Romane, gest lipsit de respect faţă de cei prezenți şi în afara legii.

Poate părea un amănunt nesemnificativ, dar pe care eu îl consider ca pe o mostră din realitatea noastră cotidiană, pentru că mereu cerem cetățenilor sa fie disciplinați şi să respecte regulile, iar  oamenii ajunși în funcții înalte le ignora fără nici o reținere, beneficiind de obedienţa celor din jur.

Ce au înţeles militarii aflați pe nava? Ori copiii şi parinţii lor? Încet, dar sigur, România se scufundă, iar noi suntem spectatori prin indiferenţa noastră. Nu Lupu este vinovat, ci noi care punem capul în pământ şi tolerăm. El este doar un element activ al unei mentalități de mult apuse”, scrie Torma pe Facebook.

Iar până la urmă, primarul a plecat, după ce le-a spus celor prezenţi că nu era normal ca prefectul Matei Lupu să se afişeze cu trabucul (care de fapt era o Toscanelo) între buze, un gest considerat sfidător, ce denotă lipsă de respect faţă de lege şi faţă de uniforma militară.

Powered by Jasper Roberts - Blog