Menu

Articol

Prefectul Matei Lupu a ieşit la raport cu bilanţul pe anul 2018

Analiza pe anul 2018 al Instituţiei Prefectului Caraş-Severin a fost prezentat astăzi, 7 februarie, în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean. La şedinţa de bilanţ au fost prezenţi omologii din Mehedinţi, Nicolae Drăghiea şi Fabius Tiberiu Kiszely, Hunedoara. Nu a lipsit nici Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi reprezentanţi ai deconcentratelor, senatorul Ionuţ Chisăliţă dar şi deputaţii Luminiţa Jivan şi Ion Tabugan.

„Se poate aprecia că Instituția Prefectului - Județul Caraș-Severin și-a dus la îndeplinire sarcinile ce-i revin, și-a atins obiectivele și s-a preocupat să asigure cetățenilor județului un climat de încredere”, spus Lupu.

Prefectul a ţinut totuşi să precizeze faptul că se simte lipsa personalului, în momentul de faţă fiind aproape 40 de bugetari în subordinea acestuia, fiind înregistrate probleme legate de comunicarea evenimentelor, netransmiterea rapoartelor operative şi a evaluărilor finale de la nivelul unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin sau societăţi comerciale.

Unul dintre obiectivele din acest an este acela de a găsi o soluţie pentru arhiva documentelor instutuţiei. „Având în vedere volumul mare de documente emise, gestionate de către instituție, au existat dificultăți în păstrarea acestora în depozitul de arhivă care este situat într-un spațiu restrâns, fiind necesară extinderea acestuia sau identificarea unei locații suplimentare, demersurile în acest sens au început în anul 2018 urmând a fi finalizate în cursul anului 2019”, a mai spus Matei Lupu.

Powered by Jasper Roberts - Blog