Menu

Articol

Presa şi purtătorii de cuvânt ai instanţelor de judecată, părţi ale comunicării corecte

Erica Nistor, Petru Juca, Cristian Pup

Tribunalul Caraş-Severin a găzduit o interesantă dezbatere în cadrul seminarului comun jurnalişti-membrii Birourilor de Relaţii Publice ai instanţelor de pe raza Curţii de Apel Timişoara. Seminarul, desfăşurat la Cabana Claris, s-a înscris în Programul de pregătire şi perfecţionare profesională continuă descentralizată în anul 2018. Au fost prezenţi reprezentanţii instanţelor aflate în zona de competenţă a Curţii de Apel, precum şi ziarişti acreditaţi pe lângă instanţe şi familiarizaţi cu tematica abordată.

După salutul de bun venit al gazdelor, rostit de Petru Juca, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, şi intervenţia preşedintei Curţii de Apel Timişoara, Erica Nistor, a fost abordată tematica propusă. Astfel, Corina Balcu, locţitorul purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel, a vorbit despre rolul purtătorului de cuvânt, ca interfaţă comunicativă, cu rol de informare a opiniei publice şi a reprezentanţilor mass-media, în legătură cu activitatea desfăşurată la nivelul instanţelor judecătoreşti.

La întrebarea „cine şi ce este purtătorul de cuvânt de la nivelul instanţelor şi parchetelor?”, a răspuns titularul, de aproape 20 de ani, al acestei funcţii de la nivelul Curţii de Apel Timişoara, Cristian Pup, care a vorbit despre rolul purtătorului de cuvânt şi al consilierului pentru informaţii publice. Cristian Pup a rememorat cazuri concrete de criză, întâlnite de-a lungul anilor, şi modul în care le-a rezolvat.

Un amplu expozeu a fost prezentat de Lia Lucia Epure, atât din postura de director general Ziua de Vest, cât şi din perspectiva profesorului universitar specializat pe Comunicare.

Gazdă perfectă a seminarului organizat ieri, Daniela Deteşan, de la Tribunalul Caraş-Severin, a vorbit despre „Da-urile şi Nu-urile în relaţiile dintre jurnalişti şi purtătorul de cuvânt”.

Pe marginea materialelor prezentate, s-au purtat discuţii constructive care, în opinia generală, au atins scopul seminarului.

Powered by Jasper Roberts - Blog