Menu

Articol

Preşedintele Hurduzeu a confundat „tunul” cu „ţeapa”! E o diferenţă: „tunul” îl dai, „ţeapa” o iei!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, după numai 5 zile de la convocarea unei şedinţe extraordinare, dedicate alocării de fonduri europene şi guvernamentale pentru Spitalul judeţean din Reşiţa, a mai convocat, astăzi, încă o şedinţă, pe aceaşi temă. Problema, conform declaraţiei lui Hurduzeu, a fost că în şedinţa de săptămâna trecută „s-a greşit!”.

„Sper să se înţeleagă foarte bine şi limpede! Nu e vorba de niciun tun tras de Consiliul Judeţean! Totul e transparent şi la vedere! S-a făcut o greşeală! Ne asumăm această greşeală, împreună cu consultantul nostru, cu care am realizat proiectul! A fost o greşeală tehnică”, a spus Silviu Hurduzeu, repetând în mai multe rânduri că „nu e vorba de niciun tun tras de Consiliul Judeţean”, aşa cum s-a sugerat într-un anumit organ de presă.

Diferenţa dintre „tun” şi „ţeapă”!

Apoi, preşedintele Huruzeu l-a pus pe repezentantul firmei consultante să explice în faţa consilierilor judeţeni cum stă treaba, iar acesta a explicat, cerându-şi scuze pentru eroare. E simplu! În vechiul ghid al solicitantului de fonduri europene, TVA-ul nu era inclus. În noul ghid, e inclus, ceea ce înseamnă că din suma alocată de Consiliul Judeţean se scade TVA. Astfel, suma utilizabilă pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi pentru modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţa (UPU), a Spitalului de Urgenţă Reşiţa e mai mică cu aproximativ 157.000 de lei. Iar valoarea totală a proiectului a scăzut cu aproximativ 1,5 milioane de lei. Deci, în limbaj colocvial, aceasta este ţeapa pe care şi-au tras-o Consiliul Judeţean şi spitalul reşiţean. Are dreptate Hurduzeu, nu e niciun tun. E ţeapă în toată regula! Tocmai ţeapa despre care scria şi „organul de presă” criticat!

„Prefer să ne asumăm greşeala, dar să ducem proiectul mai departe!”

După explicaţii şi dezbateri, preşedintele Silviu Hurduzeu a mai precizat: „Prefer să ne asumăm public greşeala, să absorbim o sumă ceva mai mică, dar, să facem corectura şi proiectul să se realizeze!”

„Se reduce suma! Deci, se reduce numărul de roţi la cărucioare!”

Un punct de vedere original a avut şeful grupului PNL, de opoziţie, din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Ioan Cojocariu-Coajă, care a precizat:

„Eu, şi noi, liberalii, o să votăm această modificare de hotărâre! Nu sunt de vină numai conducerea Consiliului Judeţean şi consultantul. Suntem de vină, poate, şi noi, opoziţia, că nu am disecat proiectul pe toate feţele, când a trebuit să-l votăm! Că nu am pus mai multe întrebări! Acuma, ni se spune că suma disponibilă pentru achiziţionarea de aparatură medicală, pentru dotări, se reduce, dar că nu e foarte grav. Înţelegem că la spital, de exemplu, la unele cărucioare cu patru roţi, o să avem numai trei roţi! Dar, că se poate funcţiona şi aşa, cu trei roţi în loc de patru! E bine, dacă merge şi cu trei roţi!”, a concluzionat, ironic, Ioan Cojocariu-Coajă.

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate modificarea hotărârii de săptămâna trecută, privind modernizarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Contribuţia Consiliului Judeţean va fi aproximativ aceeaşi, adică de 830.598 de lei, dar în care este inclus şi TVA, conform noilor reglementări.

Powered by Jasper Roberts - Blog