Menu

Articol

0 Comentariu

Primarul și viceprimarul Domașnei au fost trimiși în judecată de DNA

Petru Lorinț și Petru Benghia, primarul și viceprimarul comunei Domașnea au fost trimiși în judecată pri rechizitoriu procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, după cum se arată într-o Adresă trimisă Asociației Crescătorilor de Animale Domașnea, care este parte în dosar.

Alături de cei doi, au mai fost trimise în judecată alte trei persoane: Cornelia Cloșan, angajata primăriei locale, și doi foști consilieri, Ioan Românu și Zărie Benghia.

Potrivit lui Tudor Milulescu, consilier local, în 2013, la inițiativa primarului Lorinț, s-a adoptat o hotărâre de consiliu local pentru depunerea unei cereri la APIA în vederea obținerea de subvenții pe o suprafață alpină de 420 de hectare, lucru nepermis de lege, întrucât pentru acele suprafețe existau cereri de concesiune din partea membrilor Asociației Crescătorilor de Animale Domașnea și a persoanelor fizice. Banii au fost obținuți însă, după cum susține Milulescu, primarul și apropiații săi au secretizat modul de folosire a lor  și nu i-au  prins în buget la capitolul pentru care erau destinați, de întreținere a pășunilor alpine.

Dosarul a fost trimis spre soluționare la Tribunalul Caraș-Severin.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog