Menu

Articol

Primarul Felix Borcean neagă acuzaţiile PSD-ului

Autor: 

Ca urmare a apariţiei în presă a unor informaţii conform cărora 80 la sută din terenurile care aparţin municipalităţii au ajuns la speculanţii imobiliari, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a ţinut să facă o serie de precizări prin care să lămurească situaţia.

„Există încă terenuri în Caransebeş recuperate de la aşa-zişii investitori, pentru că eu, ca primar, sau fosta administraţie, am pornit de la premisa că fiecare investitor vine aici cu bune intenţii. Facilităţile le sunt acordate tuturor celor care doresc să investească la Caransebeş. Condiţiile economice existente la un moment-dat au făcut ca investiţiile din municipiu să fie periclitate – asta s-a întâmplat în intervalul 2008-2010, când a fost acea criză nu doar în România, ci la nivel global. Foarte multe societăţi, care la început şi-au arătat intenţia de a investi, s-au trezit la sfârşitul intervalului acesta în imposibilitatea de a face acest lucru, despre această perioadă, cea mai disputată şi cea mai discutată din istoria recentă a Caransebeşului, este vorba. Au fost însă şi multe societăţi care s-au dovedit serioase şi şi-au continuat investiţia. 80 la sută din terenuri, despre care se afirmă că ar fi destinate speculei, este un procent total greşit, pentru că acele terenuri erau supuse unor clauze. Cel care cumpără terenul, îl cumpără pentru o investiţie, iar dacă nu o dezvoltă sau nu o finalizează, nu putea să vândă sub nicio formă acel teren, şi nu există niciun caz în care o firmă să fi cumpărat terenul şi să îl vândă altei firme. Este exclus!”, a declarat Felix Borcean.

Primarul Caransebeşului a mai spus că grupul PSD din Consiliul local a primit o documentaţie în acest sens şi că nu există niciun dubiu, în privinţa niciunuia dintre cazurile pe care le-au solicitat.

Powered by Jasper Roberts - Blog