Menu

Articol

1 Comentariu

Primarul Ioan Popa a decis, pe bd. Revoluţiei se vor planta platani. Pentru că ţin umbră!

Sălciile bătrâne de pe malul Bârzavei, de-a lungul bulevardului Revoluţiei din Decembrie, au fost tăiate, din centrul civic, până la podul din zona fostului CET, lăsând loc amenajărilor promenadei, care va cuprinde o alee pietonală cu pistă de bicilete şi un spaţiu verde, între carosabil şi tortuar. Drept este că trunchiurile secţionate ale sălciilor au permis să se vadă că erau găunoase, reprezentând, într-adevăr, un pericol. De altfel, vijelia din urmă cu mai puţin de două săptămâni a şi rupt alte trei dintre sălciile bătrâne de pe malul Bârzavei.

Conform precizărilor anterioare ale primarului, pe spaţiul verde vor fi plantaţi pomi ornamentali. L-am întrebat, recent, pe primarul Ioan Popa ce fel de pomi vor fi plantaţi pe bulevardul Revoluţiei. Domnia sa ne-a răspuns că a luat decizia să fie plantaţi platani.

Vor fi plantaţi platani pentru că reşiţenii au cerut să fie umbră!

L-am mai întrebat pe primarul Ioan Popa care este motivul pentru care s-a luat decizia să fie plantaţi platani, pomi care cresc uriaşi, şi nu se plantează arbuşti, cum s-a vehiculat în prima fază.

„Reşiţenii s-au plâns că am tăiat pomii de pe malul Bârzavei care făceau umbră. Reşiţenii vor umbră, aşa că vom planta platani. Sunt platani frumoşi, destul de mari, care vor face umbră deja de anul viitor, o să vedeţi!”, ne-a răspuns primarul.

Dar, platanii cresc foarte mari! S-a pus problema că pomii de mari dimensiuni creează probleme pe un bulevard, atât din cauza crengilor, cât şi din cauza rădăcinilor, am făcut noi observaţia.

„Da, platanii cresc foarte mari, în sute de ani! Peste 200 de ani vor fi la fel mari ca cei de la biserica catolică!”, ne-a răspuns şugubăţ primarul Ioan Popa.

Comentarii

Ar fi fost frumos sa se planteze piersici ornamentali sau ciresi..Florile lor sunt minunate.Cu spatiul ramas ar fi largit si locul de promenada si intra si o pista de biciclete cu doua sensuri.De ce nu pun Sequoia.?.ca sa fie umbra si pe malul celalalt al Barzavei..?

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog