Menu

Articol

Primarul Ioan Popa: „Primăria Reşiţa nu este un chioşc”

Platoul de la Lacul Secu revine în atenţia administraţiei reşiţene, după ce el a fost concesionat unei firme private care, după atâţia ani, nu şi-a respectat obligaţiile din contract. Primarul Ioan Popa promite că va reda platoul reşiţenilor, pentru petrecerea timpului liber şi organizarea evenimentelor artistice.

„La anu’ pe vremea asta vrem ca platoul de la Secu să fie înapoi la primărie, acolo unde trebuie. Am mai spus-o şi în alte ocazii, Primăria Reşiţa nu este un chioşc. Ea este o instituţie puternică care se poate capitaliza uşor. Pe acest platou, primăria va amenaja o zonă de agrement excepţională, din care, am şi spus, unul dintre primii beneficiari va fi Bulboacă (cel care a concesionat zona, n.r.) pentru că el are acolo şi Pensiunea Brânduşa, am înţeles că a luat şi fosta vilă a OJT. Eu nu înţeleg de ce se încăpăţânează (Emil Bulboacă, n.r.) să ţină de platou dacă nu poate să facă investiţie acolo. În schimb, noi vom face, cu concerte de muzică populară, muzică uşoară pe timpul verii. Eu sper ca până în luna mai să avem platoul înapoi”, a mărturisit primarul Reşiţei.

Concesiunea a fost semnată pe 49 de ani, cu obligaţia de a se face investiţii de un milion de lei în primii şapte ani, ceea ce nu s-a întâmplat. Popa spune că primăria a încercat să negocieze în baza investiţiilor minimale făcute până acum, însă nu s-a putut ajunge la o înţelegere între părţi.

În prezent, Primăria Reşiţa se judecă cu concesionarul, după ce iniţial primăria a rezilizat contractul.

Powered by Jasper Roberts - Blog