Menu

Articol

0 Comentariu

Primarul Oraviţei, acuzat de coruperea alegătorilor! Dumitru Ursu se apără: „E vorba de distragerea atenţiei!”

Primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, viceprimarul, Lorena Ion, un inspector comercial de transport şi un contabil din cadrul primăriei, sunt cercetaţi penal pentru săvârșirea infracțiunilor de coruperea alegătorilor, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, delapidare şi abuz în serviciu.

În actul de cercetare penală întocmit de procuror se arată că, în calitate de funcționari ai primăriei orașului Oravița au decontat, în mod nelegal, în perioada 2012-2016, cheltuielile unei asociații sportive de drept privat prejudiciind bugetul local al U.A.T. Oravița cu suma de 175.280 lei.

De asemenea, pentru a-și mări capitalul de imagine, la dispoziția primarului Ursu, viceprimarul Lorena Ion cât şi contabilul au retras, periodic, sume de bani din contul de trezorerie al Primăriei Oravița și, ulterior, din casieria Primăriei Oravița, sume care au fost folosite pentru plata ilegală a sportivilor asociației sportive de drept privat.

„Sportivilor li se plăteau începând cu anul 2012 prime pentru victorie, în cuantum de 50 lei/sportiv pentru o victorie pe teren propriu şi 100 lei/sportiv pentru o victorie în deplasare.

În preajma alegerilor din 05-06-2016 primele au fost dublate începând cu luna aprilie 2016 plătindu-se o primă de 200 lei/jucător pentru o victorie în deplasare şi 100 lei/jucător pentru o victorie pe teren propriu.

În data de 01-06-2016 sportivilor le-au fost plătite sume cuprinse între 400 şi 600 lei, fapt ce a stârnit proteste din partea contracandidaţilor primarului U.D. fiind sesizate astfel organele judiciare printr-un denunţ.

Pentru a acoperi sumele plătite cu titlu de prime către acești sportivi, funcționarii au înregistrat în contabilitatea Primăriei Oravița, operaţiunile reale care atestă cheltuirea acestor bani pentru achiziția de carburant și produse alimentare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin..

Primarul Ursu ţi viceprimarul Ion sunt suspecataţi de faptul că, pentru a mări capitalul de imagine al candidatului Dumitru Ursu au organizat, sub pretextul Zilei Copilului, în afara oricărui cadru legal, activități de agrement cu titlu gratuit în zona Lacului Mare din Oravița și în curtea Liceului Tehnologic „Mihai Novac” beneficiarilor menționându-li-se că activitățile sunt organizate de primarul în funcție care candida pentru un nou mandat.

„Bucurică vrea să distragă atenţia opiniei publice”

Primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, ne-a declarat, astăzi, că nu are nicio emoţie în legătură cu cauza, fiindcă sunt acuzaţii fabricate care nu pot fi susţinute.

„Echipa de fotbal a Oraviţei a fost înfiinţată în anul 2000, de şeful poliţiei locale din acea vreme, de un procuror, de alţi oameni cu greutate din oraş. Îmi aduc aminte că se discuta despre dezvoltarea mişcării sportive, despre crearea de condiţii pentru sportivi. Era vremea sălilor de sport construite de Adrian Năstase, dacă vă amintiţi. Ei, şi oamenii din Oraviţa au înfiinţat echipa de fotbal şi de atunci, primăria şi toţi primarii au susţinut această echipă a oraşului”, a ne-a declarat Dumitru Ursu.

„Acuzaţiile domnului Bucurică arată că habar nu are de administraţie publică. Sunt nişte lucruri fără legătură cu realitatea. Pe de altă parte, nu cred că este domnul Bucurică în poziţia în care să mă cerceteze. Au fost nişte probleme sentimentale care au creat o situaţie mai tensionată între noi, dar, despre aceasta, vă daţi seama, nu este potrivit să vorbesc în public. Oricum, domnul Bucurică pare că vrea să distragă atenţia opiniei publice de la problemele pe care chiar el le are”, ne-a mai declarat primarul Dumitru Ursu.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog